IPTV - kako da gledate samo ono što je dobro - rat glupostima

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 5 / 3270

Korisnik i pre odluke za ovakvim vidom gledanja TV programa, treba da preuzme uputsvo koje je u .pdf formatu.

Uputstvo za instalaciju opreme je na adresi.

Najosnovniji pojmovi za Open IPTV.

Na Elitesequrity već mesecima korisnici i oni koji bi to želeli razmenjuju iskustva o Prvim iskustvima sa IPTV

Tehnički uslovi za Open IP TV jesu digitalna telefonska veza uz obavezno instalirani ADSL, a televizijski signal se dobija preko posebnog uređaja Set-Top-Box, koji ugrađuju tehničari Telekoma, rekao je Lučić na prezentaciji u Sava centru, gde se održavao telekomunikacioni forum Telfor.

Sa bloga Miška Bobića  koji je RADIO I TV LJUBITELJ, saznajemo i sledeće:

Video na zahtev

Video on Demand je jedan od (Video na zahtev) servisa kroz koji se može odabrati film, primera radi, kao je uzet iz videoteke. Naravno, ovo će se verovatno plaćati po “iznajmljivanju”. I ovde su moguće pretrage filmova u ponudi po raznim kriterijumima. Kvalitet je zaista besprekoran i subjektivno ništa nije lošiji od signala sa DVD plejera.

Interaktivni advertajzing

Novi vid reklamiranja kroz IPTV. Ukoliko vam se tokom gledanja filma dopadnu naočare glavnog glumca, dobićete informaciju gde i po kojoj ceni možete da ih kupite, ali i da jednim klikom na daljinskom upravljaču to i učinite. Pošto televizor kod nas još uvek zauzima centralno mesto u kući, cilj je da na ovaj način približimo internet široj populaciji, jer za mnoge stvari više neće biti potreban računar.

IPTV u hotelijerstvu -

Pakom Solution Centar i italijanska telekomunikaciona kompanija Telsey potpisale su 18. jula ugovor kojim je PSC postao prvi Prefered Partner u regionu centralne i istočne Evrope za Telsey IPTV Hospitality rešenja. Savremeni svetski turizam ne može se zamisliti bez primene najnovijih informatičkih i komukacionih dostignuća, među kojima je uveliko zaživela IP televizija. U odnosu na klasičnu televiziju, IPTV omogućava razne tipove dodatnog sadržaja uz interaktivnu komunikaciju i jednostavnost korišćenja, a sve to pruža velike mogućnosti u hotelijerstvu.

Ovo je prvi članak. Uskoro slede najnovije informacije, iskustva, i još mnogo....

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar