Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Izašao je Comodo Firewall Pro 3.0

Comodo Firewall Pro, jedan od najboljih firewall-ova dostupnih za Windows XP i Vistu, je upravo nadgrađen na verziju 3.0. Kao i prethodne verzije, Comodo Firewall Pro je besplatan, a mi volimo sve što je besplatno. Za razliku od mnogih drugih besplatnih (i nekih plaćenih) firewall programa, Comodo ima besprekoran dosije što se tiče zaštite i bezbednosti; a to nam se još više sviđa.

Nove funkcije u ovom najnovijem ažuriranju uključuju promene u korisničkom interfejsu (sada izgleda profesionalnije i manje kao GUI 101), ažuriranu mašinu za prevenciju hosta i analizu aplikacija, i odličnu novu funkciju koja se zove "Clean PC" koja profiliše sve aplikacije na novom PC-ju (ili sveže formatiranom PC-ju), registruje ih kao "safe" (bezbedne) a nakon toga dozvoljava instaliranje samo onih programa koje ste vi odobrili. To je odličan način da sprečite instaliranje malware-ova na sistemu - kao i na sistemima manje iskusnih korisnika. Ažurirana je i bela lista aplikacije na otprilike milion aplikacija u koje možete da imate poverenja, a to je povećanje od otprilike 100x od Comodo verzije 2.4.

Jedno upozorenje za korisnike Windows Viste i Avast! antivirusnog programa. Izgleda da postoji konflikt između Avast!-a i Comodo-a, koji dovodi do produženog vremena startovanja i učitavanja Windows Viste. Ažuriranje na najnoviju verziju Avast!-a pre instaliranja Comodo-a može da pomogne, ali ovaj problem je i dalje nerešen. Nemojte da brinete - program je u finalnoj verziji tek jedan dan - i sigurni smo da će ovaj konflikt biti rešen veoma brzo, ali do tada, možda ćete trebati malo da sačekate na instaliranje Comodo Pro Firewall-a 3. Za sve ostale, ako i dalje koristite Windows Firewall (ili još gore, uopšte nemate firewall), mi vam toplo preporučujemo da isprobate Comodo.

Adresa: Comodo 3.0

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272