Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SuSe Linux 10 bez tajni

SuSe Linux 10 bez tajni

Popust cena: 1060 rsd

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Popust cena: 2900 rsd

Izašao je Mythbuntu 7.10 - Ubuntu zasnovani medijski centar

Sigurno već znate da Ubuntu dolazi u mnogo različitih verzija i oblika. Postoji ogoljena Xubuntu verzija za spore računare, Edubuntu za decu i nastavnike, i Kubuntu sa interfejsom koji je sličan Windows-ovom.

Ali postoje i Ubuntu projekti koje kreira i održava zajednica kao što su Ubuntu Studio i Mythbuntu. Ove projekte ne sponzoriše Canonical, kompanija koja stoji iza Ubuntu-a. Ali ovi projekti jesu izgrađeni na Ubuntu kodu. Dok Ubuntu Studio sadrži ogroman broj paketa za kreiranje i editovanje audio fajlova, video fajlova, i slika, Mythbuntu je više alternativa za Windows Media Center ili TiVo.

U svojoj suštini, Mythbuntu je Ubuntu bez svih onih beskorisnih paketa kao što su OpenOffice.org, Evolution, ili desktop efekti. Nemojte da očekujete da ćete ovde naći neke klasične alate (iako možete da ih instalirate ako želite). Mythbuntu je namenjen za fajlove medija. Program se isporučuje sa XFCE4 ultra laganim desktopom, najverovatnije zato što ćete ga ionako retko videti.

Mythbuntu sadrži sve što vam treba da podesite MythTV frontend i backend. To znači da možete da gledate i snimate TV uživo (uz malu pomoć TV tjunera), gledate video filmove, slušate muziku, ili ptretražujete slike - i sve to dok koristite 10-foot korisnički interfejs. Drugim rečima, grafike su dizajnirane da izgledaju lepo sa daljine od deset feet-a. Vi takođe možete jednostavno da dodate MythTV pakete vašem aktuelnom Ubuntu sistemu, jer Mythbuntu radi savršeno čim ga postavite.

Pošto Mythbuntu dolazi i radi kao LiveCD, vi možete da testirate hardversku kompatibilnost pre nego što instalirate program. LiveCD radi kao MythTV frontend, omogućujući vam da mauntujete deljene mrežne drajvove kako biste pokretali audio ili video fajlove.

Mythbuntu 7.10 je prvo kompletno izdanje, i tim planira da prati raspored razvoja Ubuntu-a. To znači da će nova verzija izlaziti svakih šest meseci.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272