Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Linux za mreže

Linux za mreže

Popust cena: 2200 rsd

Administriranje Linux sistema - kuvar

Administriranje Linux sistema - kuvar

Popust cena: 2640 rsd

Izdat Kubuntu 7.10

Bilo je mnogo priče ove nedelje o Ubuntu 7.10 koji je izdat juče. Ubuntu 7.10 ima poboljšanu podršku za hardver i drajvere, za 3D Desktop grafike i integrisanu pretragu desktopa. Ali glavna grana Ubuntu-a nije jedini operativni sistem koji ove nedelje dobija ažuriranje. Kubuntu, Edubuntu i Xubuntu i drugi projekti koji se odnose na Ubuntu takođe dobijaju svoja poboljšanja.

Kubuntu, ako niste upoznati, je u stvari Ubuntu sa KDE interfejsom umesto Gnome-a. Možete veoma lako da pretvorite Ubuntu u Kubuntu tako što ćete instalirati KDE pakete iz skladišta Ubuntu-a. Ili, možete direktno da ga daunlodujete sa Kubuntu.org-a.

Evo šta je novo u Kubuntu 7.10:

  • KDE 3.5.8 je novi standardni desktop menadžer ali takođe možete da instalirate i KDE 4 Beta 3. Ovo nije stabilno izdanje. Ono što odmah upada u oči je redizajn KDE Linux desktop okruženja.
  • Dolphin je novi standardni fajl menadžer. On ne zamenjuje Konqueror koji se ponaša kao fajl menadžer i web pretraživač. Ali Dolphin podržava razdvojene prikaze, poništavanje i vraćanje poništenih komandi, menjanje imena više fajlova i druge funkcije koje su poznate Windows korisnicima.
  • Dostupna je Enterprise verzija menadžera ličnih informacija po imenu Kontact.
  • Postoji novi KDE front end za APT menadžer paketa. GDebi KDE vam omogućava da instalirate Debian zasnovane pakete pomoću jednog klika.

Sve u svemu, Kubuntu više liči na Windows neho na Linux, a samo od vas zavisi da li je to dobro ili loše. Ali ja moram da kažem da se nama više dopada standardna plava pozadina od Ubuntu-ove narandžasto braon šeme.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272