Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CSS 3 - Profesionalne tehnike za dizajn savremenih web stranica - II izdanje

CSS 3 - Profesionalne tehnike za dizajn savremenih web stranica - II izdanje

Popust cena: 1320 rsd

Angular kuvar

Angular kuvar

Popust cena: 2370 rsd

Joomla - organizacija fotografija

Prema startnim postavkama fotografije se smeštaju u folder images/stories (slika 1.), ali se to može izmeniti u delu Global Configuration > System, tako da startni folder za fotografije bude, primera radi, images/portal. Taj folder će biti startni folder za upload fotografija, a struktura unutar tog foldera se definiše ručno, kreiranjem foldera.

Osnovna logika je da se kreiraju folderi po sekcijama koje postoje na sajtu. Tako se recimo kod sportskog portala koji ima sekcije fudbal, rukomet, košarka.. kreiraju folderi sa istim imenom u foto folderu. Ipak, kod većih news portala se često dodaju fotografije, pa zamislite sad nakon 6 meseci na šta bi ličio folder fudbal. Iz tog razloga praktično je uvesti i vremensku dimenziju, tako da u folderu fubal postoji folder 2009-02 , 2009-03.. za smeštanje fotografija po mesecima.

Poštovanjem ovakve strukture biće lako organizovati fotografije. Nije loše kreirati i folder koji u koji će se nezavisno od vremenske dimenzije smeštati neke opšte stvari. Za fubal primer : logo reprezentacije Srbije.

Link ka autorovom blogu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272