Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Arsen Dedić - Sumrak je mračan - Opra Vinfri izmišlja svoju biografiju

Arsen Dedić je spreman za "Sava centar"

Arsen Dedić održaće solistički koncert u Centru "Sava" 9. maja 2010. godine. Poznati kompozitor i šansonjer, iako u 72. godini života, spreman je da zapeva pred beogradskom publikom. LINK.

Arsen pesnik je autor desetak zbirki pesama od kojih su neke ušle u legendu na prostoru bivše SFRJ.  Zamislite zbirku pesama Brod u boci koja se prodavala „k'o alva", kao što se danas prodaju besmislene zbirke laži i tlapnji nestajućih političara, kvazi istoričara i književnika koji protrčavaju scenom kao sprinteri na zlu putu i nestaju u mračnoj rupi iza scene. Brod u boci je knjiga u kojoj je, zabeležiće Veselko Tenžera , Arsen "pronašao formulu nove osećajnosti; gdje su se plodotvorno doticali tišina pjesničke imaginacije i buka estrade". LINK.

Sumrak Stefani Majer mračan za roditelje

Saga Stephanie Meyer o vampirima i mladalačkim ljubavima Sumrak”, kritikovana je zbog seksualnih elemenata i zbog toga što, kako su zaključili u udruženju biblioteka, izaziva opšte osećanje neugodnosti zbog natprirodnih priča. Sumrak je prodat u višemilionskom tiražu a nalazi se na petom mestu godišnjeg izveštaja o” kontroverznim” knjigama Američkog udruženja biblioteka. LINK.

Čitanje i kupanje. LINK

Opra Vinfri u biografiji nije siromašna

Iako se oduvek činilo da je Opra Vinfri, kraljica tok-šoua, iskrena kada govori o sebi, autorka njenje neautorizovane biografije tvrdi suprotno. Naime, u Americi se juče pojavila knjiga „Opra: biografija“, koju je napisala novinarka Kiti Keli, u kojoj stoji da nema ni trunke istine u tome da je Opra odrasla u siromaštvu ili da su je rođaci seksualno zlostavljali. LINK.

Svaka knjiga ima svoju policu. LINK.

"Preživljavanje" nova knjiga Dragoslava Mihajlovića

"Preživljavanje", novo delo akademika i književnika Dragoslava Mihailovića, predstavljeno je u Biblioteci grada Beograda. Mihailović je autor mnogih knjiga, među kojima su najpozantije "Kad su cvetale tikve", "Frede, laku noć", "Petrijin venac" i druge. U Biblioteci grada Beograda predstavljena je nova knjiga akademika i književnika Dragoslava Mihailovića, "Preživljavanje". LINK.

Hudini je i špijun

Da li je najčuveniji svetski mađioničar i iluzionista Hari Hudini bio britanski i američki špijun koji je ovim zemljama učinio neke ključne usluge? Pisac Vilijam Kaluš misli da jeste. To je teza njegove knjige "Hudinijev tajni život", u kojoj tvrdi da je Hudini, za račun britanske i američke vlade, držao na oku prilike u Nemačkoj i Rusiji. Hari Hudini je početkom 20. veka bio zabavljačka superzvezda sa obe strane Atlantika. LINK.

Putujuća polica za knjige. LINK.

Pjer Križanić u knjizi "Pjer"

Izložba karikatura Petra Križanića (1890-1962), kao i promocija knjige "Pjer", koju je objavio Službeni glasnik, biće otvorena sutra u Klubu-knjižari "Glasnik" u Beogradu.

Križanića je životni put iz rodne Gline i odrastanja u banijskom selu Mečenčani, školovanja u Zagrebu i specijalizacije u Parizu, Beču i Budimpešti, između dva svetska rata doveo u Beograd i u dnevni list "Politika", u kojem se proslavio.

Pseudonim Pjer počeo je da koristi još 1908. godine, a prvi put se profesionalno "opekao" kada su se njegove karikature pojavile u "Koprivama", glasilu Hrvatsko-srpske koalicije. LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272