Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Bebin dodir - Ginisova knjiga i hamburger - Lov na velikog gazdu

Knjigračka

Knjiga za decu predškolskog i školskog uzrasta, izdavačka kuća "Pčelica" pokrenula ediciju taktilnih knjiga "Bebin dodir", namenjenu bebama i mališanima do tri godine.

Osim obrazovne i zabavne literature i objavljivanja knjiga iz oblasti književnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, izdavačka kuća "Pčelica" u Čačku, pokrenula je ediciju taktilnih knjiga "Bebin dodir", namenjenu bebama i mališanima do tri godine.

LINK.

Ginisova knjiga i najveći hamburger na svetu

Kanađanin napravio najveći hamburger na svetu. "Džin" je težak 268 kilograma.

Ted Rider iz Toronta nada se da će zvaničnici Ginisove knjige rekorda njegov specijalitet proglasiti najtežom pljeskavicom na svetu. LINK.

U kući neobičnog spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna, projektanta Bhujona Kanga i Williama O’Briena Jr. polica puna knjiga.

Karla del Ponte i lov na velikog gazdu

Hapšenje Sabita Gecija plod istrage Euleksa koje je pokrenula knjiga "Lov" bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte.

Miris nove knjige. LINK.

Istraga Euleks policije počela je posle objavljivanja knjige bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte "Lov"LINK.

Desanka Maksimović i Branko Ćopić prve komšije

GODINA knjige proglašena je od minulog do sledećeg aprila, što bi trebalo da bude povod da se Beograd, i cela država, na pravi način oduži svojim književnim velikanima. Crnjanski, Meša, Isidora, Nušić, Desanka, Ćopić, Popa, Radović, Raičković..., nastavljaju da žive kroz svoja dela, ali mesta gde su živeli i stvarali su bez ikakvog obeležja.

Jedna od najumnijih žena koje smo imali, Isidora Sekulić za života se često seljakala od Zemuna, preko Studeničke, Takovske i Miloša Velikog, do Topčiderskog brda, gde je od dr Dragoljuba Popovića iznajmila prizemnu kuću, u kojoj je živela 16 godina, sve do smrti u aprilu 1958. godine. Kuća u Ulici Vase Pelagića 70 i danas postoji, ali na njoj nema nikakvog obeležja, barem obične table na kojoj piše da je tu živela. Bile su čuvene njene čajanke četvrtkom. Tu se okupljala tadašnja intelektualna elita grada - Vasko Popa, Miodrag Pavlović, Miroslav Belović... Na Voždovcu jedna ulica nosi njeno ime, a veoma malo je onih koji znaju da je u suterenu Univerzitetske biblioteke smeštena njena spomen-soba. LINK.

Igra slikana rečju

Knjiga Milice Zajcev „Igra slikana rečju“ u izdanju Narodnog pozorišta u Beogradu predstavljena je u Muzeju pozorišne umetnosti i sačinjena je od tekstova o događajima na baletskoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu tokom 50 godina, koji su objavljivani u Borbi, Pozorištu, Našoj borbi, Teatronu i naravno Danasu, gde je Zajcev dugogodišnji baletski kritičar. Predgovor knjizi napisala je Mirjana Zdravković, koja ističe da je autorka pisala o najširem spektru klasičnih, neoklasičnih, savremenih i modernih baletskih predstava. Prema njenim rečima, knjiga „Igra slikana rečju“ je svojevrsni putopis kroz istoriju baletske umetnosti. LINK

"Pomračenje" u junu

Poslednji film serijala "Sumrak" stići će u američke bioskope 18. novembra 2011.

Treći film serijala o vampirima, "Pomračenje", u bioskope stiže krajem juna ove godine.

Komplet četiri knjige za samo 3200.00 dinara. KUPITE.

Tarik Ali u Zagrebu

U knjizi ''Sukob fundamentalizma'' u izdanju Profila, britanski publicist, književnik i politički aktivist pakistanskog porijekla Tariq Ali nastoji sagledati događaje nakon 11. rujna unutar nešto šire povijesne perspektive. Pritom daje zanimljiv i ponešto drukčiji opis nastanka i razvoja islama, sa svim njegovim doktrinama, pa tako i pojavom fundamentalizma, od proroka Muhameda, križarskih ratova, Osmanskog Carstva pa sve do modernih vremena obilježenih brojnim političkim prevratima i kolonijalnom vladavinom zapadnih zemalja. LINK.

"Hladno pivo" u Nišu i "Knjige žalbe"

Zagrebačko Hladno pivo posle skorašnjih izuzetno uspešnih dolazaka u Novi Sad i Beograd napokon se spušta južnije kako bi 26. juna prvi put u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri održalo koncert u još jednoj srpskoj metropoli - Nišu.

Prvi put sviramo u Nišu, što normalno očekujemo sa nestrpljenjem.

Dosta je prošlo od 'Knjige žalbe' i neće biti toliko pjesama sa posljednjeg albuma. LINK.

ABC3D video

Dizajn knjige

 i primer iz knjige:

Kompletan članak.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272