Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Crna istorija jedne boje - Branko V. Radičević - Tito opet

Crna - istorija jedne boje

Izložbe i predstavljanje knjige "Crna - Istorija jedne boje", Mišela Pasturoa, u Noći muzeja, u subotu 15. maja u 17 sati, u Klubu - knjižari - galeriji Glasnik, (Kneza Miloša 16). O knjizi govore, Živadin Mitrović, novinar i Dragan Babić, prevodilac. LINK.

Kako sasvimn drugačije zvuči i znači kada bi se napisalo:

"Crna istorija jedne boje".

Branko V. Radičević

Na današnji dan, 14. maja 1925. godine rođen je pesnik, romansijer, pripovedač, novinar, pisac za decu, autor više monografija, antologija i knjiga etno-zapisa Branko V. Radičević.

Antologija srpske poezije na ruskom

U Čačku je tokom boravka Andreja Bazilevskog, saradnika Instituta za svetsku književnost u Moskvi, predstavljena višetomna Antologija srpske poezije na ruskom jeziku. Na 3.000 stranica predstavljeno je 75 naših pesnika, od Laze Kostića do Mirjane Bulatović. U izdanju "Ripol klasika" štampano je 1. 500 primeraka. Na koricama knjiga, u tvrdom povezu, reprodukovana je slika Milića od Mačve "Razapinjanje Srbije". LINK.

Izvor i pritoka

SLOBODAN Milosavljević, koji u Vladi vodi resor trgovine, i dalje je jedini književnik amater među kolegama ministrima. On već godinama svakodnevno baratnje brojkama ”amortizuje” pisanjem stihova, a odnedavno je prešao i na prozu. Tako je, posle zbirke pesama ”Izvor i pritoka”, završio i jedan roman. LINK.

Tito - strogo poverljivo

Izdavačko preduzeće Službeni glasnik iz Beograda objavilo je knjigu "Tito - strogo poverljivo" Zvonimira Despota i Pera Simića. U knjizi su objavljena 253 manje poznata ili potpuno nepoznata dokumenta o Titu - poput krsnog lista ili dokumenata koji svedoče o okolnostima pod kojima ga je Moskva postavila za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije. 

Kod nas samo 1220. dinara. Naručite.

3D polica

Knjige i po koja sitnica. LINK

Sajt koji možda niste posetili

Link.

Dizajn knjige - Ptice

Dizajner: Jason Ramirez

Dizajner: John Gall.

Dizajner: Darren Haggar

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272