Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Dlan & lopata - SerbiArt - Junaci pesama u Fusnoti

Mehanička devojka - novi roman u Zoinom vrtu

Budućnost - danas.

Naručite danas.

Roman 'Mehanička devojka je pravo literarno iznenađenje u domenu SF žanra. Pisan oštrim i smelim jezikom, i pored veoma jasnih karakteristika žanra, nudi zaista uzbudljivu avanturističku priču u najboljoj tradiciji kriminalističkih zapleta. Dominira jasan stil pripovedanja, ali i sasvim baćigalupijevske kovanice.

Svet Baćigalupijevog romana je zastrašujući, ali i realističan. Ne pruža mnogo nade, niti olakšanja; ali ispripovedan uz pomoć nekoliko tačaka gledišta, čitaocu nudi dublje promišljanje o uzrocima i posledicama određenih postupaka.

Link.

Naziv dana za knjigu - "Dlan & lopata

Pesniku Miodragu Raičeviću uručena je nagrada "Branko Miljković" za najbolju zbirku pesama "Dlan & lopata" objavljenu u prošloj godini, u izdanju Kulturnog centra iz Novog Sada.

Pesnik je u zbirci, prema oceni žirija koji je odluku doneo jednoglasno, izrazio "zabrinutost za običnog čoveka, progovarajući o socijalnim problemima". Knjiga je opremljena fotografijama niškog fotoreportera Dušana Mitića Cara. LINK.

SerbiArt u Bonu

U galeriji "Raum fuer Kunst und Natur" u nemačkom gradu Bonu od sutra će biti otvorena izložba umetničke grupe "diSTRUKTURA" u saradnji sa umetnicima Kornelia Genšou i Samo Skoberne iz Kelna.

Polica za knjige. Link.

Tom prilikom oni će prikazati svoje fotografske radove iz serije "Not so far Away", a tokom trajanja izložbe biće organizovana prezentacija Egzit (EXIT) projekta i prezentacija knjige "SerbiArt" autora Milana Bosnića, rečeno je danas Tanjugu. LINK.

Kornelijevi junaci u pesmama

„Fusnota“ je treća knjiga Kornelija - Bate Kovača koju je nedavno objavila izdavačka kuća „Laguna“, a knjigu čine priče o pesmama koje su obeležile ne samo karijeru našeg slavnog kompozitora već i živote mnogih od nas. Legendarne pesme kao što su „Četri mladića idu s Trebevića“, „Etida“, „Jedna žena“, „Ti si mi u krvi“, „Trla baba lan“, „Tata Ko i mama Spo“ bile su prilika Korneliju da na zanimljiv način dopiše svoju biografiju. LINK.

101 trik u seksu

Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da vodite ljubav na mestima na kojima neko može da vas zatekne. Oživite seksualne fantazije i prepustite se strasti. Sofija Kapablanka, autorka knjige „101 trik u seksu“, koju je kod nas izdao IPS, tvrdi da će vođenje ljubavi na neuobičajenim mestima i te kako začiniti vaš ljubavni život. 

Isprobajte, videćete da će vam prijati. LINK.

Milić Vukašinović i erotski triler

Milić Vukašinović, nekadašnji član „Indeksa“ i „Bijelog dugmeta“, te osnivač „Vatrenog poljupca“, završava romansiranu autobiografiju „Seksualno nemoralan tip“.

Roker ističe da u knjizi piše o ljubavnim avanturama, kako svojim, tako i drugih poznatih muzičara, ali i o svom lečenju od alkoholizma.  LINK.

Zatvorena vrata Pajkića

PROFESOR filmske dramaturgije na FDU u Beogradu Nebojša Pajkić objavio je nedavno nesvakidašnju “Antologiju nepročitanih scenarija” (izdavač Filmski centar Srbije).

Obimna i skupa knjiga na više od 800 stranica donosi 12 naslova desetoro scenarista koji pišu na srpskom, a tekstovi su nastali u širokom rasponu od poznih sedamdesetih do naših milenijumskih godina.

U antologiji su zastupljeni scenariji: Mirka Stojkovića (“Meso” i “Zverinjak”), Borisa Trbića (“Amerikanac” i “Opasan život”), Aleksandra Bečanovića (“Neživ”), Vide Crnčević (“Ultimatum”), Vladimira Ćosića (“Bela noć”), Milana Delčića (“Dodir čelika”), Saše Radojevića (“U senci egzotičnih trava”), Ratka Radunovića (“Armirani ljudi”), Vladimira Simića (“Krvoslednik”) i Nebojše Živanovića (“Dvadeset šesta priča”). LINK.


 


 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272