Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Foka i nagrada Zaharije Orfelin - Beleženje po Beogradu

"Foka" i nagrada "Zaharije Orfelin"

Neobična priča o dečaku koji od devetog meseca starosti raste u domovima za nezbrinutu decu u Švajcarskoj. Naručite.

"Beleženje po Beogradu"

Đorđe Bobić, Beograđanin i duhom i sluhom, vidi svoj grad onako kao što su pesnici starijih vremena videli prirodu: kao skup raznolikih simbola. S tim što je u prirodi bilo moguće uočiti sklad, dočim se u svim velikim gradovima ovoga sveta, pa i u Beogradu, odmah uočava rad stihije i protivrečenosti koji obrazuje ljudsku svakidašnjicu.

Pravopisni rečnik srpskog jezika Milana Šipke

U Vukovoj zadužbini, na adresi sa koje je krenula inicijativa da ovo bude Godina knjige i jezika, promovisan je "Pravopisni rečnik srpskog jezika" prof. dr Milana Šipke, kapitalno delo srpske lingvistike u izdanju novosadskog "Prometeja". O rečniku u kome je "pravopisno-gramatički savetnik" govorili su recenzent akademik Ivan Klajn, koautor sa Šipkom "Rečnika stranih reči i izraza", lingvista Veljko Brborić, kulturolog Jovan Ćirilov, izdavač Jovan Kolundžija i autor. LINK.

Naručite.

Knjiga ispred seksa

Većina udatih žena pre biraju knjige, gledanje filma, ili spavanje nego seks sa svojim suprugom, pokazalo je novo istraživanje američkih naučnika a prenosi Daily Mail. Čak 63 posto žena će radije izabrati da ranije legne, gleda TV ili čita knjigu. 37 posto žena ipak pre bira vođenje ljubavi sa svojim muškarcem. LINK.

Nagrada "Isidora Sekulić" "Đavolu i maloj gospođi"

Opština Savski venac saopštila je da je njena književna nagrada "Isidora Sekulić" pripala Đorđu Milosavljeviću čiji je roman "Đavo i mala gospođa", u izdanju Lagune", žiri proglasio najboljom knjigom u prethodnoj godini.

Petodnevno putešestvije kroz Srbiju u rano proleće 1841. godine, koje predvodi čuveni danski pisac Hans Kristijan Andersen, u društvu šarene družine iz zemlje domaćina (jedan priučeni prevodilac, jedan rabadžija i jedan mladi bedelus Liceuma u Kragujevcu), preduzeto je sa namerom da se stranac iz velikog sveta uveri u postojanje demonskih sila u zaostaloj kneževini na razmeđi Orijenta i Zapada. Istovremeno, ovaj roman je, kako kaže sam pisac, priča o tome kako stranci vide nas i kako mi gledamo na njih, nekad i sad.

Naručite.

Vest o našoj knjizi "Mehanička devojka"

Link.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272