Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Ko je bio Ljubomir Draškić - Moja Afrika Sonje Lapatanov

Ljubomir Draškić - monografija

Promocija monografije "Muci - Ljubomir Draškić ili živeti u pozorištu" biće održana 21. juna, na dan rođenja reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212.

Knjigu je objavio Muzej pozorišne umetnosti Srbije, priredio ju je Feliks Pašić, a realizaciju je omogućilo Ministarstvo kulture Srbije. Na promociji, koja će biti održana na sceni Ateljea, učestvovaće ministar kulture, inače nekadašnji upravnik tog pozorišta, Nebojša Bradić, reditelj i sadašnji upravnik Kokan Mladenović, direktorka Muzeja pozorišne umetnosti Ksenija Radulović, dramski umetnici Renata Ulmanski, Svetlana Bojković, Petar Kralj i Gordan Kičić.  LINK.

Moja Afrika Sonje Lapatanov

Sonja Lapatanov, balerina, koreograf i svetski putnik, tragala je u periodu od 1995. do 2009. godine po afričkim prostranstvima za uzbuđenjima, starim civilizacijama i netaknutom prirodom, a svoja iskustva opisala je u knjizi Majka Afrika.

U svojoj trećoj knjizi Majka Afrika Sonja sa puno ljubavi i poštovanja piše o Africi, kontinentu kome se pripisuje zasluga za postojanje čitavog ljudskog roda. LINK.

Hari Poter ima svoj park

Milioni ljubitelja čarobnjaka Harija Potera sa oduševljenjem su dočekali vest da je park na temu ovog simpatičnog lika konačno otvoren. Sretnici koji su imali priliku da prisustvuju otvaranju i kroče u svet nastao na temelju scena iz knjige, a kasnije iz popularnog filma, imaju samo reči oduševljenja.

Jedna od najspektakularnijih atrakcija na svetu otvorena je na Floridi, a sadrži velike replike dvorca Hogvarts i pruža uvid u sve detalje čarobnog sveta junaka književnice J.K. Rouling. LINK.

Francuski pisac Begbede gostuje u Beogradu

Poznati francuski pisac Frederik Begbede gostovaće u Beogradu 25. i 26. juna, gde će predstaviti svoje romane "U pomoć, molim za oproštaj" i "Francuski roman", kojisu na srpskom objavljeni u izdanju izdavačke kuće "Book". LINK.

 

Romani:

i

i

 


 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272