Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Ledena princeza - Google otvara svoju knjižaru - O glumi bez glume Diklića

Ledena princeza je vrela

Kamila Lekberj (Jean Edith Camilla Läckberg), rođena 1974, je diplomirani ekonomista ali se prešaltovala (promenila posao) na pisca. Njena prva dva krimiromana o Patriku Hedstrmu i Eriki Falk, Ledena princeza i Propovednik, su hvaljeni u štampi i brzo su pronašli veliki krug čitalaca.

Kamila se nalazi na listi 10 najautora u Evropi za 2009. godinu.

U maju će izaći limitirano izdanje u 30 primeraka. LINK.

Google otvara svoju knjižaru

Veb kompanija „Gugl” objavila je da će do kraja jula početi prodaju naslova digitalizovanih knjiga uz saglasnost izdavača i ne čekajući odluku suda koja se odnosi na mogućnost digitalizacije književnih dela iz javnog domena. Jedan od portparola „Gugla”, Gabrijel Strajker izjavio je da virtuelna knjižara „Gugl edišens” neće zavisiti od uređaja preko kojeg joj se pristupa.  LINK.

Polica za knjige kakvu Google neće kreirati, već Amy Hunting.

O glumi bez glume

Glumac Bogdan Diklić ovih dana boravi u rodnom Bjelovaru gde će u subotu u okviru BOK festa promovisati svoju knjigu "O glumi bez glume". Knjiga je svojevrsni glumački udžbenik u kome su sabrana Diklićeva promišljanja o glumi, režiji, kostimografiji, publici i drugim segmentima uzbudljivog pozorišnog života koji ga je okruživao čitav radni vek, pišu mediji iz Hrvatske. LINK.

Slika iz knjižare.Unutrašnjost Barter Books, koja je locirana u Alnwick stanici, Northumberland.  

Čitajte bebama

Nikada nije kasno da počnete sa čitanjem. Knjige su odličan način da zabavite svoje dete i isto toliko dobar način da izgradite odnos sa njim još u prvom mesecu trudnoće.

Čitanjem pomažete bebi da sazna nešto o komunikaciji. Komunikacija uključuje slušanje i razumevanje poruka koje šalju drugi kao i mogućnost da se jasnom porukom odgovori.

Stvaranje jasne poruke uključuje upotrebu glasova i jezika u rečima i rečenicama plus neverbalno ponašanje u vidu grimasa i gestikulacije. LINK.

Čerčilova pisma na aukciji

Kuća Kristi je saopštila da stavlja na aukciju najveću privatnu zbirku pisama i knjiga vezanih za Vinstona Čerčila, slavnog britanskog premijera iz vremena Drugog svetskog rata. Zbirka sačinjavana 30 godina, pripadala je Stivu Forbsu, glavnom uredniku privrednog časopisa i direktoru izdavačke kuće "Forbs". LINK.

Dok anđeli spavaju, ili kolju

U utorak 4. maja, u velikoj sali Kolarca promovisana je knjiga "Dok anđeli spavaju" Marine Rajević Savić u kojoj su se našli transkripti 30 intervjua koje je ova nacionalno onesvešćena autorka radila u periodu od 1992. do 2006. godine.

Knjiga se pojavila u dva toma, pošto je jedan očigledno nedovoljan da u njega stanu sve mudre misli, potresne ispovesti i ostale brbljarije velikana srpskog nacionalnog inženjeringa kao što su Emir Kusturica, Matija Bećković, Milja Vujanović, Momo Kapor i tako dalje, i tome slično.

Na promociji ovog kapitalnog izdanja zborili su, besedili i držali slovo takođe sve sami velikani: mitropolit Amfilohije Radović, njegova setnost Vladeta Jerotić, beli orao Dragoslav Bokan i prof. dr. Darko Tanasković (orijentalista koji je persona non grata u Turskoj). LINK.

Anđeli su do danas porasli i ostali anđeli ili postali i ostali đavoli.

Adesso dizajn.

Još 310 izdanja kulturno dobro Srbije

Skupština Srbije usvojila je odluku o utvrđivanju starih i retkih knjiga dobrom od izuzetnog značaja, kojom se još 310 srpskih rukopisnih i štampanih knjiga, iz perioda od 15. do 19. veka, proglašava za kulturno dobro.

Među knjigama koje su dobile najveću kategorizaciju u pogledu zaštite i proglašene kulturnim dobrom od izuzetnog značaja su, između ostalih, Četvorojevanđelje iz osamdesetih godina 14. veka, nekoliko knjiga Zaharija Orfelina, Jovana Rajića, kao i Arhijerejski činovnik iz 1821. godine.

Na spisku je i Školski ustav iz 1776. godine, nekoliko zbornika, Polemički spisi protiv Latina, objavljeni krajem 18. veka, Bukvar Slavenskij, kao i Bračnoje uzakonjenje iz 1786. godine.
Usvajanjem odluke biće stvoreni uslovi za potpuniju pravnu i tehničku zaštitu tih knjiga - restauraciju, konzervaciju i mikrofilmovanje, dalje proučavanje i priređivanje fototipskih izdanja knjiga od izuzetnog značaja. LINK.

Najmlađi svetski informatički genije zaljubljen u knjige i...

Kada nije zadubljen u knjige, na kompjuteru radi komplikovane programe, a kada se odmara, proučava planete, astronomiju i vasionu.

Voli da igra fudbal i šah, a borilačke veštine shvata kao rekreaciju.

Sve ovo i mnogo više svakodnevno radi najmlađi "Majkrosoft" sistem-inženjer na svetu, devetogodišnji genijalac iz Skoplja, Marko Čalasan, kome će diploma čuvene kompanije biti uručena u Americi, 24. jula ove godine, na njegov deseti rođendan. LINK.

Žene mogu sve što požele

Žuži Jelinek, slavna zagrebačka modna stilistica i kolumnistica, predstavila je u srijedu 5. svibnja svoju najnoviju knjigu „Žene, osvajajte...", u prostorijama Židovske općine u Zagrebu. Knjigu je objavila nakladnička kuća „Znanje", a uz Žuži, predstavili su je i urednica ljubavnih romana časopisa „Glorija" Ivanka Vranković, glavna urednica „Glorije" Dubravka Tomeković-Aralica, predsjednik uprave EPH Ninoslav Pavić te predsjednik uprave nakladničke kuće „Znanje" Tomislav Vintar. LINK.

Sreća je u krevetu. Čitanje u krevetu. LINK

Na kraju Kerini dnevnici

Pre Seksa i grada Keri Bredšo je bila devojka iz malog grada koja je želela više.

Kerini dnevnici je priča o sazrevanju junakinje koja je postala najveća ikona naše generacije.

Kupite knjigu za 620.00 dinara. LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272