Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Lepota đavola - Globiš za pisanje

"Lepota đavola"

Novinar Vlada Arsić objavio je svoj književni prvenac „Lopatanje đavola - istina o Crnoj reci“. Knjiga je posvećena nekadašnjem duhovno-rehabilitacionom centru kraj manastira Crna reka, u kom su se lečili narkomani. Zbog nezainteresovanosti javnosti i licemernih „stručnjaka“ koji na pandemiju narkomanije gledaju kao na poplave u Indoneziji, centar Crna reka praktično više ne postoji.

Globiš - novi jezik, da li i za knjige

Dominantan jezik ovog stoleća postaje posve neobičan "globiš" koji osvaja planetu i suvereno postaje gospodar u komunikacijama i na internetu. "Globiš" je novi način komuniciranja u bogatoj porodici od više od 6.800 jezika koliko se govori na planeti Zemlji. To je "mešavina" ili "mućkalica" ili po globiški "mišmeš" (mishmash) engleskih najčešće korišćenih reči i izraza u svakodnevnoj komunikaciji ljudi, pogotovo mladih širom sveta. LINK.

U Kopenhagenu književno veče rspkih pisaca

U ambasadi Srbije u Kopenhagenu 25. maja održano je književno veče savremenih srpskih pisaca Vide Ognjenović, Jelene Lengold, Vladislava Bajca i Mihajla Pantića, saopštio je danas PEN centar.  LINK.

Novi roman uo Džejmsu Bondu

Slavni britanski špijun Džejms Bond biće junak novog romana koji će biti objavljen iduće godine, saopštila je u petak izdavačka kuća u vlasništvu porodice Bondovog "oca" Ijana Fleminga.

Knjigu koja za sada nema naslov napisaće američki autor kriminalističkih romana Džefri Diver, koji je napisao seriju trilera o istražitelju Linkolnu Rajmu.

"Džejms Bond bi mogao da ima zanimljivu avanturu iz pera Džefrija Divera", izjavila je direktorka izdavačke kuće Ijan Fleming pablikejšens. Diverov roman biće objavljen 28. maja 2011 - na dan kada bi Fleming navršio 103 godine.(Beta-AP) LINK.

Italijanska književnica Benedeta Čibrario u Beogradu 

Italijanski institut priredio je večeras susret s književnicom Benedetom Čibrariom, autorkom romana "Roso vermiljo" koji će do sajma knjiga biti preveden na srpski jezik i objavljen u izdanju "Platoa". 

Roman počinje u vreme dolaska Musolinija na vlast, a završava se 80 godina kasnije kada ostarela vlasnica vinograda u Toskani, u kome proizvodi čuveno vino "Roso Vermiljo", završava svoj dug i bogat život. LINK.

"Mehanička devojka" Paola Baćigalupija je dobila novu nagradu

Baltimore Science Fiction Society objavljuje da je Paolo Baćigalupi dobitnik nagrade 2010 Compton Crook/Stephen Tall Award za "Mehaničku devojku" (The Windup Girl (Night Shade)).

Nagrada će biti uručena na  Balticon 44, gde će Baćigalupi primiti plaketu i čeka na $1,000 28.maja 2010.

LINK.

Link ka knjizi

Peščani put br. 5

Knjigu berlinskih zapisa „Peščani put br. 5" Zlatka Krasnog predstavila je Srpska književna zadruga 27. maja u Beogradu. U prisustvu porodice, o knjizi su govorili njen urednik dr Marko Nedić, pisac pogovora Aleksandar Petrov i pesnik Gojko Đogo. Odlomke iz ovog dela interpretirao je glumac Srba Milin.

"Alisa" je skraćena

Pismo Džona Tenijela, ilustratora prvog izdanja dečijeg romana "Alisa u zemlji čuda", otkriva da je Luis Kerol odstranio čitavo jedno poglavlje iz svoje knjige pre njenog objavljivanja. U pismu iz 1870, koje je 27. maja prodato na aukciji u Londonu, Tenijel navodi da neće ilustrovati "poglavlje o osi s perikom", jer ga ono nimalo ne inspiriše, sugerišući time da ga treba izbaciti. LINK.

EyeSeeCam pamti šta čitate

Naočare koje zapisuju ono što vidite. Ako čitate, pamti ono što čitate. LINK.

 



 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272