Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Luda ljubav Elizabet Tejlor i Ričarada Bartona - Pavić i Nives

Luda ljubav Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona

"Luda" ljubav Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona "otkrivena" je još jednom - pročitajte šta je Barton pisao svojoj "ljubavi veka". LINK.

Glumica u svojoj 78. godini, narušenog zdravlja, najavljuje knjigu pod nazivom: "Luda ljubav: Elizabet Tejlor, Ričard Barton i brak veka" u kojoj će se, pored ostalog, naći i pisma koja je par razmenjivao.


Elizabeta Tejlor i Ričard Barton imali su 20 godina dugu vezu punu bure i strasti; venčali su se dva puta i razveli dva puta, ali nikada nisu mogli da se u potpunosti rastanu. Njihova veza nazivana je "brakom veka" a svetska štampa je bila i ostala nezajažljiva za detaljima. Posle objavljivanja veze glumaca se kao preljubnika, odrekla i Sveta stolica, jer su oboje već bili u drugim brakovima.

Pavić i Nives u istom košu

Hrvatska starleta Nives Celzijus nominovana je za hrvatsku književnu nagradu „Roza" zajedno sa nedavno preminulim srpskim piscem Miloradom Pavićem! Ovu skandaloznu odluku doneo je žiri, koji je supruzi hrvatskog fudbalera Dina Drpića uputio specijalnu pozivnicu. U obrazloženju žiri je Nivesinu knjigu „Gola istina" nazvao polemičnim, uznemirujućim romanom i kompilacijom gorkih uspomena koja nudi surov prikaz hrvatske stvarnosti. “Ovo je vrhunska proza koja možda najbolje prikazuje naše aktuelno stanje društva, proza koja bez stida može da stane uz rame hvaljenom romanu Amosa Oza „Priča o ljubavi i tmini", navodi se u obrazloženju žirija, koji je za Pavića naveo da je „jedan od najvećih srpskih pisaca". Pored Nives i Pavića, u konkurenciji za ovu nagradu nalazi se još šest finalista. LINK.

Pavić u našoj knjižari

  • Unutrašnja strana vetra

    On je bio polovina necega. Snazna, lepa i darovita polovina necega, sto je mozda bilo jos snaznije, vece i lepse od njega. Bio je, dakle, carobna polovina necega velicanstvenog i nedokucivog. A ona, ona je bila potpuna celina. Mala, dezorijentisana, ne mnogo snazna ni skladna celina, ali celina... Pročitajte više
  • Ljubavni roman u dve priče

    Posle romana "Dve kotorske priče" čitaoci mogu da pročitaju još jedan roman rađen u četiri ruke. Dve priče uklopljene u jednu celinu, u roman pod naslovom "Ljubavni roman u dve priče". Reč je o priči Jasmine Mihajlović „Virtualna zadužbina” i Milorada Pavića „Tuniski beli kavez u vidu pagode”. Pročitajte više
  • Predeo slikan čajem

    Predeo slikan cajem - roman za ljubitelje ukrstenih reci (1988) preveden je na deset jezika. Pročitajte više

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272