Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - MAC OS X 10.6 Snow Leopard izašao - Španija

Knjiga "MAC OS X 10.6 Snow  Leopard" je izašla iz štampe

200 strana najbitnijih saveta i uputstava.

Naručite je već danas. LINK.

Španija od našeg dopisinika

Poznati sportski novinar Vladimir Stanković juče je na promociji svoje nove knjige „Španija od našeg dopisnika“ istakao da ova knjiga predstavlja jedno novinarsko viđenje Španije, koje obuhvata, ne samo njene sportske već i političke, kulturne i društvene teme.

Lako se prodaju teške knjige

SVEDOCI smo kulturnog fenomena: mnogobrojni tumači našeg doba uglas govore da su sve vrednosti pred umiranjem, da više nikoga ne privlače, ali izdavački potez Kompanije “Novosti” dokazuje suprotno.

“Zlatni Rusi” postali su hit sezone i kulturni događaj. Spoj kvaliteta, tradicije i cene zaslužan je za to. “Novosti” su uzele kvalitet i tradiciju sa istoka, izabravši ruske klasike. LINK.

Poklon od 3000 knjiga

Vlasotince - Narodnoj biblioteci „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu Pokret veterana rata poklonio je pre nekoliko dana tri hiljade knjiga popularne literature, a najavljuju nove poklone vrednih naslova, odnosno još tri hiljade knjiga. LINK.

Ginisova knjiga rekorda - Tetovaža po celom telu

Devedeset pet odsto tela Džulije Gnus, koja je dobila nadimak „ilustrovana dama”, pokriveno je mastilom - od slika iz džungle, preko likova iz crtanih filmova do njenih omiljenih glumaca. Džulija, koja živi u Kaliforniji, počela je da se tetovira po nogama nakon što je obolela od kožne bolesti - porfirije, zbog koje joj izlaze plikovi ukoliko se izlaže suncu, a sve je rezultiralo njenim ulaskom u Ginisovu knjigu rekorda kao žene sa najviše tatua. LINK.

IDEJA: Još nijednom piscu nije pala na pamet DA SVOJ ROMAN, ZBORKU PESAMA, DNEVNIKE ispiše po svom telu kao tetovažu posebne vrste.

Dve monografije u Narodnom muzeju

Narodni muzej u Beogradu će 3. juna predstaviti monografije “Muzej kneza Pavla” i “Lazar Trifunović: protagonisti i antagonisti jedne epohe”, saopšteno je iz Narodnog muzeja. 

Monografija “Muzej kneza Pavla” predstavlja zbirku radova posvećenih jednom kratkom ali zanimljivom peridu u istoriji Narodnog muzeja u Beogradu, kada je, spojen sa Muzejom savremene umetnosti (1926-1935), poneo naziv Muzeja kneza Pavla. 

Drugi tom edicije “Muzejske godine” posvećen je jednom od naših najuticajnijih kulturnih poslanika druge polovine XX veka i bivšem direktoru Narodnog muzeja u Beogradu, Lazaru Trifunoviću (1929-1983). LINK.

Video i knjiga

 

The Distant Hours by Kate Morton from Pan Macmillan on Vimeo.

Knjige za danas - malo mama, tata, dete, baba, roditelj..

Danas su nam na prvoj strani knjige:

1. Dabogda te majka rodila

2. Tata

3. Peto dete

4. Sin sreće

5. Kako da vaspitaš svoje roditelje

6. Baba Jaga je snijela jaje

Koja je knjiga danas u vašim rukama?

Nova strana knjiga - The Facebook Effect

Priča iza paravana jedne od najpoznatijih kompanija na svetu.

Šta se to dešava iza vrata kompanije koja je uspela da spoji 500 miliona ljudi? LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272