Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - milion iPadova znači milione knjiga - Nives Celzijus za Pulicera

Milioni knjiga na milion iPadova

Američka informatička kompanija "Epl" (Apple) prodala je za 28 dana, od njegove pojave na tržištu, milion multimedijalnih uredjaja "ajped" (iPad), a njihovi korisnici su takodje preuzeli 12 miliona softverskih aplikacija i 1,5 milion digitalnih knjiga.

Nives Celzijus za nastavak "Gole istine" i dobijanje Pulicera

Nives Celzijus je nedavno rekla da će uskoro objaviti novu knjigu.

Tim povodom dala je nekoliko intervjua, a kako pišu hrvatski mediji, i antologijsku izjavu – da se nada da će za novu knjigu dobiti nagradu "Pulicer"!

Nives, naime, piše nastavak knjige "Gola istina", koja je prošle godine osvojila književnu nagradu "Kiklop", a koju su organizatori odlučili da ukinu pošto su utvrdili kome će pripasti, zbog čega je celi slučaj završio na sudu.

Suđenje je trebalo da počne ovih dana, ali je odloženo. LINK.

"Rečeno iz srca" o trovanju predsednika SAD

Ugledna američka izdavačka kuća Sajmon i Šuster pustila je u utorak (4. maj) u prodaju memoare Lore Buš. U narednih dvadeset i pet dana bivša prva dama promovisaće svoju knjigu uspomena „Rečeno iz srca“ širom Amerike, od Virdžinije do Kalifornije. 

Lora Buš je, razume se, otkrila i neke tajne koje su bile dostupne predsedničkom paru tokom osam godina života u Beloj kući. Jedna, koja je bila data na uvid novinama i pre izlaska knjige, ticala se kontroverznog Bušovog boravka na sastanku G8 u Nemačkoj, 2008, kada je američki predsednik – prema nedvosmislenom svedočenju Lore Buš – bio izložen trovanju. Hotel u kojem je Buš tom prilikom odseo odmah je porekao svaku takvu mogućnost, ali nije sigurno da će se stvar zadržati na tome. LINK.

LINK.

501 knjiga na poklon

Subotičkoj Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ generalna konzulica Republike Hrvatske u Subotici Ljerka Alajbeg predala je u ime osiječke Ugostiteljsko-turističke škole 501 knjigu, koje ne samo da obogaćuju bibliotečki fond ove škole, već učvršćuje partnerske i prijateljske veze između dve obrazovne ustanove. LINK.

Veze se ponovo uspostavljaju. Mostova nikad dosta. Ni polica za knjige u obliku mosta. LINK. Naučite kako se pravi.

Pacolovac

DEVETA knjiga iz biblioteke “Zlatni Rusi” pod naslovom “Pacolovac”, u izdanju Kompanije “Novosti”, od srede je u prodaji na svim kioscima u zemlji, po ceni od 390 dinara, a reč je o fantastičnim pričama Aleksandra Grina (1880-1932). LINK

Put kojeg nema, ali ima Bećkovića

Za knjigu pesama “Put kojeg nema”, u izdanju SKZ, Matija Bećković dobio je nagradu “Petrovdanski vijenac”, koja se dodeljuje u okviru književnih susreta “Kalinovački poetski vijenac” u Republici Srpskoj.

Lindzi Lohan reklamira knjigu sa pištoljem uperenim u čelo

Na svom Twitter profilu, Lindzi Lohan objavila je nekoliko fotografija na kojima ima prislonjen pištolj uz glavu, što je podstaklo mnoge na razmišljanje.  

Spomenute fotografije biće objavljenje i u njenoj knjizi "The Dirty Side of Glamour" koja će, osim fotki, biti prepuna i sočnih ispovesti mlade glumice i pevačice, a šuška se da bi veću ulogu mogao imati upravo njen otac od kojeg je tražila zabranu prilaženja, te Samanta Ronson, Lindzina neprežaljena lezbijska ljubav. LINK.

"Komunizam kao religija"

Knjiga "Komunizam kao religija" jednog od najistaknutijih suvremenih ruskih filozofa Mihaila Riklina, predstavljena je u kinu Europa, u okviru Subversive Film Festivala

Mihail Riklin, gost festivalske konferencije Kolaps neoliberalizma i ideja socijalizma danas, koja se ovaj tjedan održava u Zagrebu, svoju najnoviju knjigu predstavio je u razgovoru sa svojim hrvatskim izdavačem, Seidom Serdarevićem iz Frakture. LINK.
 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272