Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Novi izlet u nebo - Politika i svakodnevni život

"Izlet u nebo" konačno komletan

SRPSKA književna zadruga objavila je novo izdanje debitantskog romana Grozdane Olujić “Izlet u nebo”, prvobitno objavljenog 1957, u koji je sada uključeno oko 30 odsto teksta koji je bio cenzurisan u prvom izdanju.

"Ova potresna ljubavna priča, napisana u istom duhu kao romani Albera Kamija, autentičan je doprinos savremenoj evropskoj literaturi." - Punch, London.

Spisateljica na Vikipediji. LINK.

"Politika i svakodnevni život"

Kultura je za veliku većinu naših građana poslednja stvar o kojoj će razmišljati, ali je ona to, nažalost, i za mnoge predstavnike vlasti, jedan je od rezultata istraživanja o mestu i ulozi kulture u svakodnevnom životu građana Srbije u tranziciji, koje je profesorka univerziteta dr Zagorka Golubović predstavila kroz knjigu „Politika i svakodnevni život“. Knjiga je imala jednu od prvih promocija u Subotici, u kojoj je rađen dobar deo istraživanja.  LINK.

Fabrika knjiga u Zagrebu

U četvrtak i petak, 27. i 28. maja/svibnja, u Zagrebu gostuje poznata beogradska izdavačka kuća Fabrika knjiga sa svojim autorima i naslovima. Fabrika knjiga osnovana je 2003. godine, iako njezine edicije Reč i DANiNOĆ postoje već deset godina. Knjige koje ova izdavačka kuća objavljuje uglavnom su posvećene uzrocima, posljedicama i društvenim implikacijama kolapsa Jugoslavije.

"Golub u lavljoj koži"

Nova knjiga Zorana Hr. Radisavljevića „Golub u lavljoj koži” biće predstavljena 25. maja u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.  Knjiga predstavlja zbirku tekstova, kolumni, komentara i intervjua koje je autor objavljivao u štampi, uglavnom u „Politici”, od 2004. do 2009. godine. LINK.

"Zauvek u srcu"

Voditeljka i autorka emisije "Balkanskom ulicom" Vesna Dedić uskoro će objaviti roman "Zauvek u srcu", melodramu koja opisuje život tri beogradske popularne glumice i njihove pokušaje da budu voljene i uspešne. Biće to njena treća knjiga, posle romana "Kao leto", i zbirke tekstova "Muškarci devedesetih - da li si slobodan večeras". Vesna je majka devetogodišnje Lenke. LINK.

"Vile beogradske"

U galeriji „Artget" Kulturnog centra Beograda u utorak, 25. maja, u 20 časova biće održana promocija knjige Marije Ivanić „Vile beogradske". Novi roman Marije Ivanić tematski je zanimljiva i žanrovski neobična knjiga. Ovaj roman fokusira savremeni beogradski život, ali vilinska imaginacija pripovedača raslojava priču na nekoliko simultanih tokova, vodeći je u paralelne svetove i davna vremena. LINK.

Objavila je romane: „Eseji o junaku”, „Bajka o Meliti”, „Zubin venac” i „Srpski vojvoda Lješ Spani”.

"Tito strogo poverljivo"

Tribina na kojoj će biti predstavljena knjiga Pere Simića „Tito strogo poverljivo” biće održana večeras od 19 časova u Pozorištu mladih. O ovom delu će govoriti autor, reditelj Prvoslav Marić i istoričar Srđan Cvetković. Ulaz na tribinu biće besplatan.

Autori u predgovoru tvrde da je Brozu osvajanje vlasti bilo važnije od borbe protiv fašizma, te da je 1943. godine nacističkoj Nemačkoj ponudio sporazum o strateškom partnerstvu, jer se bojao da bi iskrcavanje saveznika na jugoslovensku obalu Jadranskog mora moglo da ojača pozicije četničkog pokreta Dragoljuba Mihailovića.

Naručite za 1220 dinara. LINK.

Nadamo se da će neko uskoro objaviti knjigu "Tito za neupućene".

Tenis za neupućene

U knjizi su objašnjeni svi aspekti tenisa — od opreme, pravila ponašanja i bodovanja, preko fizičke pripreme za igru i tehnike izvođenja svih udaraca, do angažovanja profesionalnog trenera i načina igre u singlu i dublu. Direktna i jednostavna uputstva prosto vas motivišu da uzmete reket, izađete na teren i uživate u sportu. Samo 990 dinara.

Naručite.

I posle Tenisa, Tito, lov i politika

Naručite danas, na Dam mladosti. LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272