Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Ptičje oko na tarabi - Žensko pero za Park Camren Machado

Ptičje oko na grani

Milena Marković dobitnica je nagrade "Đura Jakšić" za knjigu pesama "Ptičje oko na tarabi" izdavačke kuće "Lom", saopštilo je Društvo književnika Vojvodine. LINK.

Nagrada "Đura Jakšić" dodeljuje se, u organizaciji Narodne biblioteke "Đura Jakšić" iz Srpske Crnje, 25. put za najbolju pesničku knjigu na srpskom jeziku objavljenu u toku prethodne godine.
Nagrada će Markovićevoj biti uručena u okviru 49. dana "Đure Jakšića - Liparskih večeri", koji će se održati od 4. do 9. juna u Srpskoj Crnji.

Park karmen Mahado

Dobitnik književne nagrade "Žensko pero" za najbolji roman ili zbirku priča objavljenu u 2009. godini koju već deseti put dodeljuje list "Bazar" je Mirjana Urošević za roman "Park Karmen Mahado", koji je objavila izdavačka kuća "Aleksandrija". U saopštenju žirija za dodelu te nagrade se navodi da su na konkurs za priznanje "Žensko pero" pristigle 54 knjige, koje su odgovarale propozicijama. LINK.

Naručite. LINK.

Muci - Ljubomir Draškić ili živeti u pozorištu

Povodom festivala „Mucijevi dani“ koji je 18. maja počeo u „Ateljeu 212“, Muzej pozorišne umetnosti Srbije najavio je da će 21. juna, na dan rođenja Ljubomira - Mucija Draškića (1937-2004) na Velikoj sceni „Ateljea 212“ biti promovisana monografija o ovom umetniku, reditelju i dugogodišnjem upravniku ovog pozorišta. Autor knjige „Muci - Ljubomir Draškić ili živeti u pozorištu“ koja je trenutno u štampi je Feliks Pašić. Izdavač je Muzej pozorišne umetnosti Srbije, a realizaciju monografije omogućilo je Ministarstvo kulture RS. LINK.

Vikipedija i kreator knjige

Fondacija "Vikimedija" je osmislila nov izgled i unapredila funkcionalnost "Vikipedije", kako bi olakšala njeno korišćenje i u narednih nekoliko sedmica primeniće ga na sve jezičke verzije ove mrežne enciklopedije.

"Vikipedija" sada, između ostalog, ima i funkciju "kreator knjige" (book creator) koja korisniku omogućava da uzme pojedine članke i sklopi ih u knjigu u formatu PDF. LINK.

Filizofija malih stvari

Filozofsko posmatranje najbanalnijih nivoa ljudskog delovanja, rutinskih radnji usmerenih ka samoodržanju: kuvanju i hranjenju, šivenju, pranju, čišćenju, treba da nas dovede do ubeđenja da su predmeti iz našeg kućnog okruženja, s kojima smo najčešće i vremenski najduže u kontaktu (makaze, sapun, krčag, metla...) naši najneposredniji učitelji za dobro, lepo i istinito.

Naručite. LINK

Biblioteka u obliku naočara

Link.

Dizajn korica - Poezija

Dizajner: Gabrielle Wilson

Konkurs - Blogerska erotska priča

Festival ljubavi i erotike CasanovaFest u Vrsaru poziva sve blogerice i blogere da sudjeluju u nagradnom natječaju za blogersku erotsku priču.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272