Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Švedska je gost Sajma knjiga - Rade Šerbedžija u Hariju Poteru

Švedska gost Sajma knjiga

Švedska, koja će ove godine biti počasni gost Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, predstaviće na toj manifestaciji više od 800 naslova, saopšteno je iz ambasade Švedske u Beogradu. "Beogradski sajam knjiga je izvanredna prilika za Švedsku da predstavi svoju savremenu književnost. Pripremamo selekciju od 800 naslova, od kojih je jedan broj preveden na srpski jezik", navela je predstavnica Saveta za kulturu Švedske Helen Sigeland.  Prevedene knjige su iz oblasti beletristike, dokumentarne i dečje književnosti, objavljene u periodu od 2004. do 2010. godine. LINK.

Naša ozdavačka kuća će do Sajma knjiga objaviti dve knjige švedske spisateljice Kamile Lekberj.

Ledena princeza

Pročitajte više o knjizi. Naručite. LINK.

Propovednik

Žena je pronađena mrtva u kadi. Ko je nju ubio i zašto? Patrik Hedstrom i njegove kolege iz policijske stanice Tanumšede započinju istragu a spisateljica Erika Falk biva uvučena u taj tragičan slučaj koji nju lično dotiče.

Pročitajte više i naručite. Knjizi smo dodelili specijalan broj: 444. LINK.

Rade Šerbedžija u novom Hariju Poteru

U novom nastavku unosne franšize o čarobnjacima, ulogu ima i Rade Šerbedžija, koji glumi Gregoroviča, najvećeg majstora za izradu čarobnih štapića. "Hari Poter i darovi smrti" završna je od sedam ekranizovanih knjiga britanske književnice J. K. Rovling. Film je podeljen na dva dela, tako da poslednji deo dolazi u bioskope tek 2011. godine. LINK.

Pomračenje u bioskopima i našoj knjižari

Premijera trećeg i dugoočekivanog nastavka filmskog serijala „Sumrak saga: Pomračenje“ održaće se večeras u „Sava centru“ sa početkom u 20.30. Bela je zaista u nezavidnoj situaciji jer mora da donese tešku životnu odluku - kaže mlada glumica Kirsten Stjuart, dodajući da je „Pomračenje“ možda najmračniji nastavak u celom serijalu. Neobična priča o ljudima, vampirima i vukodlacima za kratko vreme osvojila je tinejdžersku populaciju širom sveta, a „Pomračenje“ ulazi na redovan bioskopski repertoar u Srbiji od 1. jula. LINK.

Naručite knjigu.

Komplet sve četiri knjige Stefani Majer. LINK.

Druže, vi ste mrtvi

U sredu veče pozorišna publika moći će da uživa u drugom delu ”Uspomenara” Milana Cacija Mihailovića. Reč je o anegdotama nastalim u čuvenom bifeu Ateljea 212. POZNATA glumica uradila lifting, zategla se izuzetno, nigde ni jedne borice. Dominiraju napućene silikonske usne. Prođe jednom tako kroz bife, gleda je trostruki Lir - Ljuba Tadić i kaže: - Ja znam nju i kad je bila stara...” Ova anegdota nastala je (gde bi drugde) u bifeu Ateljea 212, i samo je jedan od “bisera” koje je zabeležio glumac Milan Caci Mihailović, u knjizi “Uspomenar”, čiji se drugi deo nedavno pojavio u štampi i u sredu veče predstavljen na Velikoj sceni pozorišne kuće. LINK.

Knjižara, ponovo radi u Zaječaru

Zaječarci su konačno dobili mesto gde će moći da kupuju knjige – 28. juna je, posle više godina, u centru grada otvorena knjižara "Kaligraf", u kojoj će se prodavati knjige devet izdavačkih kuća i gde će moći da se nabave najaktuelnija i popularna izdanja.

Stari Zaječarci se sećaju da je nekada Zaječar imao tri knjižare. LINK.

3D skulpture knjiga

Knjiga nisu samo slova koja u nama stvaraju slike, one su i prelepe skulpure. Autor: Su Blackwell.

Polica za knjige za ljubitelje pasa

LINK.

Ideja: Gde je mesto knjigama

Dan i noć i knjige na jednom balkonu. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• stevica
Svakoga dana vas čitam. Ovakva vest mi se sviđa o knjigama. Na jednom mestu.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272