Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Svetski dan knjige - Da li vozite i čitate - Anketa BUDUĆNOST KNJIGE

Svetski dan knjige

Danas se u celom svetu proslavlja dan knjige, koji će u Srbiji proteći u znaku raznovrsnih kampanja za popularisanje čitanja.

Velika sniženja na svakom koraku, a i kod nas.

Svaku knjigu koju naručite platićete 100 dinara manje.

Akcija važi ne samo danas, nego i do kraja nedelje.

Uđite u kuću knjiga. LINK.

Da li čitate dok vozite?

Jedan vozač dvospratnog autobusa kompanije uhvaćen je kako čita knjigu dok je prevozio putnike. Video snimak na kojem je nemarni vozač snimio je jedan od putnika i objavio ga je na internet stranici ’’Jutjub’’ (Youtube). LINK.

 

Akcija "Mi smo u biblioteci"

U Biblioteci  grada u okviru akcije "Mi smo u biblioteci" od 11 do 13 sati javne ličnosti iz sveta umetnosti, kulture i politike "radiće" na Odeljenju za rad sa korisnicima. Čitaoce će usluživati: Nataša Miljković, Ana Stanić, Tanja Bošković, Aleksandra Kovač, Vesna Dedić, Ljuba Tadić, Kiki Lesendrić, Đorđe Vukadinović, Rada Đuričin, Danica Ristovski, Aleksandar Dunić Vladimir Kecmanović Jovan Maljoković, Bisera Veletanlić, Merima Njegomir, Jasminka Petrović,Tomislav Dokić..... LINK.

Priče o muževima - Marijana Mateus

Marijana Mateus je svoju prvu knjigu „Amouage“ posvetila dragom muškarcu koji živi u Americi, a koji joj je pre nekoliko godina poklonio istoimeni parfem „amuaž“. Autobiografija ove intrigantne žene u izdanju "Megatrenda" naći će se u prodaji od 27. aprila. LINK.

Kakva je budućnost knjige

Danas pokrećemo anketu "Kakva je budućnost knjige".

Potrebno je da nam na adresu kombib@gmail.com pošaljete svoj komentar.

Komentare ćemo objaviti na posebnoj strani koju ćemo od danas kreirati.

Kakva je budućnost onih koju učestvuju u anketi?

Svakoga komentatora ćemo nagraditi sa knjigom "Kako da postanem uspešan bloger".

LINK.

Sve više čitalaca u bibliotekama

U prvom tromesečju ove godine broj čitalaca, članova biblioteka na području grada Beograda veći je za 20 odsto u odnosu na isti period lane, izjavila je Tanjugu portparolka Biblioteke grada Beograda Sara Ivković. LINK.

Svi ćemo čitati knjige. LINK.

Čačansko sveznanje od praistorije do 2000.g.

Arhiv u Čačku objavio „Hronologiju od praistorije do 2000. godine” sa 2.928 imena i biografijama 494 zavičajca.

U Međuopštinskom istorijskom arhivu u Čačku juče je predstavljena knjiga „Istorija Čačka – Hronologija od praistorije do 2000. godine“, nastala petogodišnjim trudom autora Lele Pavlović i Gorana Davidovića, poslenika ove kuće. Povesnica sadrži sve važne događaje, likove i datume iz trajanja ovog mesta, 2.928 imena i 494 biografije zavičajaca. Ovo je bio treći pokušaj da se sačini istorija kraja, a redove koji slede probrali smo sa ukupno 559 stranica ovog „čačanskog sveznanja“.

Najstarija naselja na čačanskom području obrazovali su stanovnici protostarčevske regije, oko 5.000 godina pre nove ere, dok o rimskom dobu svedoče dva žrtvenika u slavu Jupitera i Dijane (197. i 253. godina naše ere). LINK.

Svaki treći nije pročitao ni jednu knjigu

Od 407 anketiranih učenika prvog razreda iz pet gimnazija u Srbiji, sve knjige sa spiska lektire pročitala su samo tri đaka, knjige izvan školske lektire pročitalo je više od 70 odsto mladih, a gotovo 30 odsto njih nije pročitalo nijedno delo, pokazala je analiza pod nazivom "Šta čitaju naši srednjoškolci". LINK.

Svaka knjiga je sastavljena od... LINK

Ljubivoje Ršumović dobitnik nagrade "Branko Ćopić"

Žiri za dodelu nagrade „Branko Ćopić”, koju dodeljuje Zadužbina Branka Ćopića, saopštio je da je za 2009. godinu, u oblasti proznog stvaralaštva, ova prestižna nagrada dodeljena Ljubivoju Ršumoviću za knjigu Sunčanje na mesečini, u izdanju Lagune.

Naručite knjigu, sačekajte da padne mrak, pa na sunčanje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272