Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige i ljudi - Zašto sam te oženio - Iz kriminala u svet poezije

Zašto sam te oženio?

Nakon što kažete sudbonosno "da" možete da očekujete razne savete dušebrižnika. Obavezno se poljubite pre spavanja, uvek idite zajedno na odmor, iskrenost je srž uspešnog braka... Šta je od svega toga istina?

Psihoterapeut i autor knjige "Zašto sam te oženio", Barbara Bartlejn, sastavila je listu nepisanih bračnih pravila koja se mogu prekršiti ali samo ponekad. LINK.

Iz kriminala u svet poezije

Za pesmu „Oče" Đorđe Vasiljević je dobio prvu nagradu na konkursu za literarno stvaralaštvo među zatvorenicima. Vasiljević robija zbog pljački. Đorđe Vasiljević Atila (28), poznat kao najinteligentniji zatvorenik u Srbiji jer ima koeficijent inteligencije 151, dobitnik je ovogodišnje književne nagrade za najbolju zatvorsku pesmu koju dodeljuje Kazneno-popravni zavod Valjevo. LINK.

Mali ljudi

Autorka dečje knjige „Mali ljudi“ Željka S. Vasić i članovi benda „Rok bulevar“ organizovaće u sredu 19. maja u klubu „Blu mun“ sa početkom u 21 čas dobrotvornu svirku, a sav prilog ići će za pomoć dvadesetsedmogodišnjoj Aleksandri Mitrović, koja više od decenije održava svoj život dijalizama. LINK.

MI

FANTASTIČNI roman „Mi“ Jevgenija Zamjatina (1884-1937), u izdanju Kompanije „Novosti“, izlazi u sredu, 19. maja. To je deveti veliki ruski pisac i jedanaesta knjiga iz naše hit biblioteke „Zlatni Rusi“. Svoj socijalno-fantastični roman „Mi“ Zamjatin je napisao 1920. u Lenjingradu. Posebna tematika koja je zaokupljala ruske pisce toga doba, po oceni Miroslave Lalić, presudna je za nastanak romana „Mi“. LINK.

Pirotski ćilim

Novinar i publicista iz Pirota Tomislav G. Panajotovićnedavno je objavio Rečnik pirotskog govora. U Rečniku se autor opredelio za manje poznate reči, korišćene tokom njegovog višegodišnjeg stvaranja na pirotskom govoru.  LINK.

Polica za knjige - Quitante

Link.

Zlatan iPad za čitanje

Link. Verzija od 64GB. Samo $ 189.000.00. 

Dizajn korica - Kafkijanska transformacija

Kafka.

Izdavač: Pinguin Classics.

Dizajner: Mother.

Sajt koji možda niste otkrili - The Casual Optimist

Blog o knjigama.

Link.

Nešto za vikend:

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Mesija
Ja bih želeo da pišem za vas. Šta je potrebno?

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272