Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige srpskih autora kandidati za nagradu IMPAK

U konkurenciji za nagradu IMPAK za 2011. koja će biti uručena u junu iduće godine, uvrštene su knjige "Ruski prozor" Dragana Velikića, "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića i "Kaja, Beograd i dobri Amerikanac" Mirjane Djurdjević.

Direktor Geopoetike Vladislav Bajac rekao je novinarima da je na listi 147 naslova koji konkurišu za nagradu IMPAK, 31 prevod sa drugih jezika sveta, a ostalo su izdanja objavljena na engleskom jeziku.

"Već to što su knjige tri domaća autora uvršćene na listu kandidata za nagradu, uspeh je srpske književnosti", rekao je Bajac i dodao da kandidatura za prestižnu nagradu pored ostalog otvara vrata autorima za objavljivanje prevoda na druge jezike sveta.

Medju izdanjima nominovanim za nagradu je i šest knjiga stranih autora koje objavila Geopoetika u prevodu na srpski jezik: "Sanset" Pola Ostera, "Point Omega" Don De Lila, "Pohodjenje" Dženi Erpenbek, "Beatriče i Vergilije" Jana Martela, "Kleta reko vremena" Pera Petešuna i "Privatni život drveća" Alehandra Sambre.

IZVOR

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272