Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjige u medijima 19. jula 2011. godine

Ralf Fajns planira film o životu Čarlsa Dikensa

Britanski glumac Rejf Fajns želi da režira film po knjizi o tajnoj ljubavnoj vezi Čarlsa Dikensa. Britanski glumac Rejf Fajns će se oprobati u ulozi režisera, jer je najavio da želi da snimi film o tajnom životu, odnosno ljubavnim vezama Čarlsa Dikensa, prenosi Blic. LINK.



Ralf Fajns.



Naručite knjigu.

Amazon nudi iznajmljivanje udžbenika za Kindle

AMAZON JE POČETKOM OVE NEDELJE predstavio uslugu Kindle Textbook Rental (iznajmljivanje udžbenika za Kindle), koja studentima omogućava da prilikom kupovine udžbenika uštede i do 80% od njihove maloprodajne cene. Umesto da kupuju udžbenike, studenti će ubuduće moći da ih iznajme u obliku e-knjiga iz prodavnice Kindle Store, kao kada ih uzimaju iz biblioteke, i da plate samo za vreme kada ih koriste. LINK.

Zbirka savremenih priča iz Bugarske

Nedavno je Kulturni centar Novog Sada objavio knjigu „Kristin, koja je mahala iz voza“, zbirku savremenih bugarskih priča koju je priredio Mihajlo Pantić. Priređivač napominje da se, sticajem istorijskih i političkih okolnosti, razvoj bugarske književnosti u drugoj polovini XX veka odvija drugačije nego u drugim okolnim zemljama. Po njegovim rečima, prava stvaralačka ekspanzija nastupila je u vreme tranzicije. „U prozi savremenih bugarskih pripovedača, čija dela imaju lep odjek i van granica te zemlje, ogleda se današnji bugarski život u svoj svojoj raspršenosti i protivrečnosti.“ LINK.

Nije strašno ako padneš... Nova knjiga Gorice Nešović

Odlomke iz nove knjige radijske voditeljke Gorice Nešović „Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš“ čitajte ekskluzivno na Internet portalu RTS-a. U poglavlju „Vernost“, Dana se još jednom bori sa osećanjima prema ljubavi iz mladosti... Danica - Dana - Ivanović, dipl. arhitekta, trošila je već osmu godinu u jednom arhitektonskom birou i povremeno podvlačila i neke imaginarne crte. Da vidi gde je. U tim razmišljanjima, često se saplitala o Šefa. Tako su ga svi zvali. Dragiša Milutinović, vlasnik žutih čekinjastih brkova, koji su krili gornje izbačene zube i razdeljak među njima, postavljen je na to mesto pre tri godine. Svašta se pričalo o njemu, ali Dana na to nije obraćala pažnju. Tu je zbog klijenata, a ne zbog Šefa. Dragiši je bilo milo kada su ga u početku svi zvali „Šefe", a onda je tako i ostalo. Njegova elegantna odela sa malo dužim nogavicama, koje su padale do same zemlje, stvorila su kod njega mali refleksni tik. Stalno je sa dva prsta morao da diže te pantalone, da ih ne bi zgazio. LINK.



Dostojevski na pesku

Gradska biblioteka od danas nudi kupačima na Štrandu knjige, dnevnu i nedeljenu štampu i časopise na srpskom, mađarskom i slovačkom jeziku. Na raspolaganju su dečja, omladinska i lektira za odrasle najrazličitijih žanrova, knjige i listovi su besplatni, a izdavaće se uz neki lični dokument. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272