Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Popust cena: 360 rsd

QuarkXPress 6

QuarkXPress 6

Popust cena: 440 rsd

kuler - Interesantan birač boja od Adobe

Birači boja, takozvani color pickeri, služe za pomoć u biranju šema boja za bilo šta što želite da dizajnirate. Ako vas nikada nisu interesovali birači boja, to može da znači ili da ste veoma dobri u dizajniranju sosptvenih boja, ili da ste veoma loši. Šalim se naravno.

U svkaom slučaju, ovde ćemo vam prikazati jedan interesantan birač boja koji se zove kuler i koji nam dolaze iz Adobe Labsa. kuler je Flash zasnovani program koji ima vrlo dopadljiv interfejs. Za kreiranje šema boja dobićete mnogo pomoći: postoje analogni, monohromatski, trijadni, komplementarni, složeni, i proizvoljni režimi biranja boja, od kojih mi većina nije poznata ali koji su zabavni za eksperimentisanje.

Mežutim, kuler ima i svoj socijalni aspekt kojim ne mogu da se podiče drugi color pickeri. Ako kreirate svoj nalog i ulogujete se vi možete da snimite i podelite vaše šeme boja sa drugim korisnicima, a možete i da rangirate šeme boja koje su drugi kreirali. Mada nisam preterani ljubitelj Flash interfejsa, kuler je stvarno zabavan za korišćenje i veoma koristan ako vam treba malo inspiracije.
web adresa: http://kuler.adobe.com/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272