Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Kusturica najavio opersku premijeru u Višegradu

Višegrad je više od grada

Kusturica ih je pozvao da za dve godine dođu na otvaranje grada od kamena, i na operu “Na Drini ćuprija” koja će tom prilikom biti premijerno izvedena. Operu po delu našeg nobelovca, Kusturica će raditi u saradnji sa operom Šatle iz Pariza i operom Feniće iz Venecije. Scena će, kako najavljuje, biti napunjena vodom.


Trubači na Kustendorfu.

- Buduće pozorište u Andrićgradu, koje će moći da primi 350 ljudi, jedini je teatar od Višegrada do Sarajeva - objasnio je Emir.


Ovogodišnji festival Kustendorf, peti po redu, završen je kasno večeras dodelom nagrada Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje. U konkurenciji je bilo 20 kratkih igranih filmova studenata iz Belgije, Velike Britanije, Estonije, Italije, Kanade, Kirgistana, Makedonije, Meksika, Nemačke, Poljske, Portugala, Rusije, SAD, Srbije, Francuske i Španije.


- Imam samo reči hvale za studentske filmove u takmičarskoj selekciji. U njima se vidi mladalačka iskrenost i kreativna sloboda - kaže iranska glumica Lejla Hatami, predsednica međunarodnog žirija koji čine i Pjer Edelman, francuski producent i Zoran Cvijanović, domaći glumac i producent.

U toku dana na Mećavnik je stigao i Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

- Srećan sam što je na završnicu festivala došao moj drug i predsednik RS Milorad Dodik - rekao je Emir Kusturica pred početak svečane ceremonije zatvaranja Kustendorfa i dodele nagrada.

- Došao sam da podržim Emirov napor u vezi sa celokupnim njegovim radom, pa i ovim festivalom koji je veoma značajan. Nastavićemo da radimo na mnogim projektima, a najznačajniji je Andrićgrad koji smo započeli u Višegradu i koji se izvodi po Kusturičinoj zamisli - istakao je Dodik.

LINK.

KNJIGA KOJU MOŽDA NISTE PROČITALI

NARUČITE I PROVERITE.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272