Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Kuvar, balerina, kosooki i babin duh

Roman "Kuvar, balerina, kosooki i babin duh" Ive Prohaskove, dobio je jednu od najstarijih nagrada u Nemačkoj "Fridrih Geršteker". U fantastičnoj pripovesti neplanirano su se zatekli kuvarski šegrt Rom Mojmir, siroče Vijetnamac Vašek i nepoverljiva plesačica Džesika.

Kada svet opustoši misteriozna bolest za koju se pretpostavlja da ima veze sa zavisnošću od medija i gubitkom identiteta, troje mladih, svako na svoj način, uspevaju da prežive.

Iako različiti i nespojivih životnih puteva, u novim okolnostima moraće da se udruže i imaju poverenja jedni u druge. Praćeni duhom bake, uče se iznova poverenju i ljubavi, stvarajući novi porodični život.

"To je knjiga koja na autentično književni način staje na stranu okrenutosti prema svetu, novome, drugome i spremnosti da se u tom svetu pronađe vlastito mesto. Sugeriše se, pre svega, da je moguće izaći na kraj i u ekstremno teškim situacijama, da čovek raspolaže većim snagama nego što u početku misli da ih ima", kaže Spomenka Krajčević, prevodilac knjige.

Iva Prohaskova opisuje epidemiju u kojoj ljudi blede i nestaju, nema jezivih scena, a tragičnost ublažava duhovitošću i gradi jednu dirljivu, ali ne patetičnu priču.

Zbog poruke da je snaga u nama neophodna zaštita od svih nepovoljnosti modernog doba, roman ostavlja jak utisak i na odrasle čitaoce. IZVOR

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272