Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Laptop - Najtanji laptop na svetu iz Intela

U proteklim godinama notebook PC-ji su prolazilii kroz sve žešće «dijete». Postali su lakši i tanji, ali se ništa ne može uporediti sa najnovijim Intel-ovim notebook dizajnom. Da bi postigao debljinu od 0,7 inča i težinu od 2.25 funti, Intel je iznajmio najbolje dizajnere iz Ziba Designa, koji su upravljali gradnjom ovom modernog uređaja, koji je moguće konektovati na bilo koji način na bežične mreže i koji ima najnovije i najbrže računarske sposobnosti.

Ovih dana tim dizajnera predstavio je Metro notebook, koji je četvrtinu inča deblji od Motorolinog RAZR mobilnog telefona čineći ga tako najtanjim notebookom na svetu. Ovaj prototip će moći da se vidi u komercijalnom izdanju krajem ove godine, kako su najavili izvori iz Intela. Analitičari tržišta smatraju da ako se proizvede i proda u velikom broju, Intelov Metro koncept bi mogao da ima trajni uticaj na računarski dizajn, upotrebu i marketing u sledećim godinama.

Metro koncept bi takođe mogao da se nazove i modernom opremom a Intel priznaje da bi ovaj dizajn mogao da odgovara ženama više nego muškarcima. Međutim, dizajneri kažu da je to unisex proizvod a Intel želi da obezbedi da laptop odgovara širem rasponu korisnika. Kao rezultat, Intel uključuje serije interesantnih i inovativnih funkcija. Na primer, uređaj ima uvek uključenu bežičnu konekciju koja omogućava korisnicima da pristupe mobilnim, Wi-Fi, ili ViMax bežičnim širokopojasnim mrežama bez dodatnih kartica. Ovo je sve omogućeno kroz ugrađenu mobilnu konekciju što znači da će budući notebook-ovi moći da se prodaju sa specifičnim čipovima koji odgovaraju svakom od Wi-Fi Internet provajdera.

Ostale ekskluzivne funkcije uključuju mikrofone iz Fortmedije, koji su dizajnirani da ponište pozadinski šum. Ovu vrstu funkcije će obožavaoci Skype-a i Yahoo Messengera sigurno ceniti. Metro koncept takođe dolazi sa ekstenzivnim bezbednosnim merama, fantastičnim čitačem otiska prstiju i mehanizmom koji korisnicima omogućava da isključe hard drajv pomoću daljinskog upravljača.

Intel nije spominjao detalje o ceni Metro notebooka, ali s obzirom da se radi o ultramodernom uređaju, “jeftino” neće spadati u opis najtanjeg laptopa današnjice.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272