Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Leopard Screen Sharing - kao što je obećano

Jedno od poboljšanja koje bi trebalo da donese Leopard verzija iChata je deljenje ekrana. Mogućnost da vidite ekran drugog korisnika kroz iChat je predstavljena među ostalim poboljšanjima koja bi komunikaciju i saradnju učinila boljom. Vremenom, funkcija je pala u zaborav samo da bi se ponovo pojavila u malo drugačijoj formi.

Negde između dve World Wide Developers Conferences, funkcija deljenja ekrana koja je očekivana u Leopardu je prebačena sa iChata na opciju za prikazivanje mrežnih računara. Slično kao i Apple-ov Remote Desktop on omogućava korisnicima da vide šta se dešava na drugom računaru i sarađuju sa njim sa udaljenosti. Za razliku od ARD-a, opcija za deljenje ekrana nema većinu administrativnih funkcija već omogućuje samo pregledanje i osnovnu interakciju.

Set funkcija je dobar i za korisnike i za Apple, bez obzira na potencijalnu mogućnost preuzimanja malog dela tržišta Apple Remote Desktopa. Problem koji se ovde javlja je značajno pomeranje u pristupačnosti. U svojoj prethodnoj inkarnaciji unutar iChata, deljenje ekrana je bilo moguće sa svakim Mac-om koji ima Internet konekciju. Pošto je zadnji put viđen kao deo mrežnog pretraživača, bio bi ograničen na računare u lokalnoj mreži. Čak šta više, pre nego što bi mogao da upotrebi bilo koju funkciju računar koji bi bio kontrolisan putem deljenja ekrana bi trebao da ga ima uključenog putem Sharing opcije u System Preferences. To je velika razlika i dramatično bi se smanjila korisnost funkcije.

Iako ni programeri koji imaju verziju Leoparda nisu bili u mogućnosti da lociraju nijedan program za deljenje ekrana unutar standardnog direktorijuma sa programima, dalje traganje je otkrilo da može da se otvori pomoću terminala i putanje /System/Library/Core Services/Screen Sharing.app. Kada pozivate deljenje ekrana kroz terminal, možete da specifikujete IP adresu na koju želite da se povežete a ona može da bude interna ili eksterna. Kao takva, ova funkcija će nastaviti da bude veoma korisna, ali će biti malo teže pristupiti joj kada je reč o računarima van lokalne mreže.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272