Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Ovi ljudi su najveća pretnja Fejsbuku ili šta je Instagram

Fejsbuk je popularan jer predstavlja najlakši način da se slike dele preko kompjutera, ali njegova rek rana je što "Fejs" nije i najlakši način da se fotografije gledaju i razmenjuju preko telefona. Fejsbuk je na mobilnom suviše spor.


Zato novi projekti, u koje su već uloženi milioni dolara, već napadaju Fejsbuk, pokušavajući da iskoriste njegovu slabost u tom domenu. Istina, Fejsbuk sada izgleda moćno i nedodirljivo, ali tako su svojevremeno izgledali i Frendster i Majspejs, pa su se urušili kada se pojavila društvena mreža brža i jednostavnija za korišćenje. 

 

Jedan od osnivača Instagrama Majk Kriger: On i Kevin Sistrom su smislili način kako da korisnici brže dele fotografije

 

Najjača pretnja Fejsbuku trenutno je aplikacija za "ajfon" po imenu Instagram, koja je u januaru 2011. godine imala milion, a u decembru već 15 miliona korisnika. 


VIDEO > Kevin Sistrom objašnjava kako je Instagram počeo: 

 

Ni Instagram nije savršen. Na primer, na njemu fotografije ne možete da tagujete imenima prijatelja, kao što možete na Fejsbuku. Ali sjajno je što je brz - naročito kada se uporedi sa Fejsbukom. Sa Fejsbukovom aplikacijom za "ajfon" korisnik mora da prođe šest ekrana dok ne podeli sliku, a sa Instagramom samo jednu.

 

Majk Kriger i Mišel Obama: Prva dama je veliki fan Instagrama

 

Ovakva situacija predstavlja dugoročan problem za Fejsbuk, jer će već negde sredinom 2013. više korisnika na Internet ići preko mobilnog telefona, nego preko desktopa. Ako ne bude uspeo da ga reši, Fejsbuk bi mogao da doživi sudbinu Frendstera.

 

U Fejsbuku su toga svesni i tvrde da njihov tim, zadužen za rad sa fotografijama, jednim od najvećih prioriteta smatra “lakše aploudovanje sadržaja” preko mobilnih telefona.

BLIC.

Instagram


INSTAGRAM.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272