Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Microsoft PlayReady tehnologija za Nokia telefone

Nokia traži nova rešenja za digitalnu zabavu za korisnike njihovih telefona putem Microsoft PlayReady tehnologije. Korisnici Nokia S60 i Series 40 će imati koristi od ovog izdanja i imaće priliku da upotrebe pojednostavljene tehnike za pristupanje, upotrebu i pomeranje digitalnih sadržaja na svojim mobilnim telefonima.

Nokia želi da ponudi svojim korisnicima pristupačnije rukovanje digitalnim sadržajem pomoću PlayReady-ja. Oni će od sada biti u mogućnosti da prenose informacije sa jednog uređaja na drugi, bilo kada i bilo gde i sa lakoćom. Čak šta više, oni će moći da zakupe sadržaj i da ga upotrebe čak i kada su oflajn.

“Dodavanjem podrške za Microsoft PlayReady tehnologiju mi omogućavamo provajderima servisa da ponude širok raspon sadržaja i da kreiraju stvarno prijatno iskustvo upotrebe preko mobilnih telefona, personalnih računara i onlajn servisa. Mi planiramo da podržimo PlayReady na S60 i Series 40 telefonima počevši od 2008. godine”, rekao je Ilkka Raiskinen predsednik Multimedia Experiences pri Nokiji.

Nokijina širina ponude u ovom prostoru, zajedno sa jezgrovitom tehnologijom za digitalne medije od Microsofta u formi PlayReady-ja, će doneti nove scenarije mobilne zabave u živote miliona klijenata širom sveta”, rekao je Amir Majidemehr, predsednik Consumer Media Technology Group-a pri Microsoftu. “Kroz našu saradnju sa Nokijom, mi imamo cilj da isporučimo intuitivnu platformu koja nudi klijentima lak pristup bilo kojoj vrsti digitalnog sadržaja koji žele”, rekao je dalje u izjavi Amir Majidimehr.

Microsoft PlayReady će raditi na širokom rasponu poslovnih modela i biće dostupan za širok raspon digitalnih sadržaja. Bilo da je to muzika, video, igre, slike i mnoge druge opcije, on će pokušati da odgovori na potrebe mobilnih operatera, servisnih provajdera i proizvođača uređaja.

Tehnologija će biti dostupna za svakoga u obliku PlayReady Porting Kit-a počevši od avgusta ove godine. Prvi servisi koji koriste ovu tehnologiju će biti dostupni početkom sledeće godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272