Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Muzej - Sunđer Bob Kockalone - Muzej bezuvjetne predaje - Muzej nevinosti

Sunđer Bob Kockalone u muzeju

NOVI stanovnik njujorškog muzeja voštanih figura „Madam Tiso“ je lik iz crtanog filma - Sunđer Bob Kockalone. Veseli sunđer iz podvodnog gradića Koralovo, čiji su najbolji drugovi Patrik Zvezda i veverica Sendi, a protivnik Lignjoslav Pipak, tako je postao prvi animirani lik koji se našao u društvu slavnih. Link.
 

 

Muzej bezuvjetne predaje

Roman o susretu Istoka i Zapada u senci ratova na Balkanu; knjiga o novoj generaciji izbeglica koja je Evropi još jednom nametnula bolno pitanje identiteta; Muzej bezuvjetne predaje Dubravke Ugrešić pripoveda o o egzilu kao sudbini i kao izboru. Nežna i strašna, knjiga Dubravke Ugrešić na dramatičan način evocira čuveni slogan "privatno je političko".

Link ka knjizi i korpi za naručivanje.

Duša Olje Ivanjicki u Istorijskom muzeju

Izložba slika i skulptura nedavno preminule velike srpske slikarke Olje Ivanjicki, pod nazivom „Seoba moje duše”, otvorena je u Istorijskom muzeju Srbije, saopštila je direktorka tog muzeja Ana Stolić. Link.

Po malo duše na svakoj slici.

Svaka slika je deo duše.

Sve slike su izložba duše.

Muzej nevinosti Orhana Pamuka

Pamuk u Muzeju nevinosti otvara najraznovrsnije teme - od društvenih tabua do neodoljive modernosti i sloboda koje su sedamdesetih osvajali i mladi Istanbulci, od metaforičkih muzejskih vrednosti do pregleda zbirki najbizarnijih svetskih muzeja, od zapleta kao na filmu do pripovesti o svetu savremene turske kinematografije.

Link ka knjizi i korpi za naručivanje.

Poršeov muzej

 

Koje automobile očekujete na parkingu ovog muzeja?

Muzej je otvoren u Študgartu, početkom 2009. godine.

Pank muzej

Inicijativa za Punk muzej je nastala okupljanjem grupe mladih ljudi oko jedne ideje-namere da Beograd dobije pank muzej, zamišljen kao alternativni kulturni centar, otvoren i stalno "dostupan“ pripadnicima brojnih potkultura. Ova ustanova, osim što će biti sedište muzeja, pomagaće mladim stvaraocima u izdavaštvu i promociji njihovih dela. Sve eksponate koji će se nalaziti u muzeju ustupiće na korišćenje nekadašnji i sadašnji pripadnici punk i drugih potkulturnih pokreta.

Link.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272