Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

Popust cena: 2640 rsd

Novi Airgo čipovi

Airgo Networks je objavio da su razvili bežične čipove koji su više od četiri puta brži od Wi-Fi, bežične tehnologije koja isporučuje web sadržaje do prenosivih računara.

Ovi čipovi mogu da unaprede bežične kućne mreže i vremenom dovedu do mogućnosti da korisnici povezuju televizore i šalju video iz sopstvenih domova.

Analitičari tvrde da će Airgo otići daleko ispred svoje konkurecije, što se posebno odnosi na Atheros, zato što sada na tržištu imaju proizvod najviših performansi.

Airgo, koji već prodaje najraniju generaciju svojih čipova preko Cisco Systems i drugih, je začetnik tehnologije poznate kao višestruki ulaz, višestruki izlaz (multiple input, multiple output – MIMO) koja je poboljšala brzinu podataka istovremenim slanjem radio signala sa tri antene.

Očekuje se da će se ovi najnoviji čipovi, koji predstavljaju konkurenciju Wi-Fi, ali ipak mogu da rade u Wi-Fi mrežama, naći u prodaji pre kraja godine.

Airgo predviđa da će čipove najviše tražiti korisnici koji koriste bežične računare, a žele bolju brzinu. Novi čipovi će možda omogućiti da neke bežične mreže radi čak i bolje od žičanih. Nekoliko proizvođača već planira da u svoje proizvode ugradi nove čipove.

Novi MIMO čipovi mogu da postignu brzinu od 240 megabita po sekundi, dok najbrži Wi-Fi čipovi dostižu brzinu od 54 mbps.

Smatra se da će brzina Airgo čipova postati još važnija kada proizvođači televizora počnu da podržavaju MIMO, a to će biti krajem 2006. i početkom 2007. godine. Procenjuje se da će ovi čipovi sniziti trenutnu cenu proizvoda za oko 20%.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272