Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Novi fotoaparati stižu iz Canona

Ako ste se zasitili starih fotoaparata i treba vam nešto novo, modernije i moćnije, Canon vam priskače u pomoć. Canon je na tržište lansirao nove fotografske aparate i jedan novi objektiv. Radi se o dva nova fotoaparata - 40D i EOS 1Ds Mark III. Novi objektiv u ponudi je širokougaoni objektiv sa malo većim vidnim uglom od 114° stepeni i zove se EF 14mm f/2.8L II USM.

Canon je napravio naslednika vrlo popularnog SLR-a 30D. EOS 40D krase osobine kao što su senzor od 10,1 miliona piksela (APS-C CMOS senzor), snimanje brzinom od 6,5 frejmova u sekundi, najnoviji sistem za automatsko fokusiranje i još veći LCD ekran sa Live View režimom rada.

Drugi fotoaparat je vrhunski EOS 1Ds Mark III, koji poseduje zadivljujućih 21 miliona piksela. Nekompresovane fotografije snimljene u 16-bitnom TIFF formatu su veće od 100MB, čime je bačena rukavica u lice klasičnoj 35-mm digitalnoj fotografiji.

Pored full-frame senzora (Dual "DIGIC III" procesor), on može da snimi čak 56 JPEG-ova ili 12 RAW fotografija u nizu. Po ovoj svojoj karakteristici on je trenutno nedostižan na tržištu fotoaparata.

Canon takođe tvrdi da oba fotoaparata imaju kvalitetnij i bistrije tražilo, kao i bolju reprodukciju boja.
 
EF 14mm f/2.8L II USM je najnoviji i širokougaoni objektiv u L seriji. Pored novog dizanja i uključivanje asferičnih i UD elemenata, ovaj objektiv može da se pohvali i sa novim autofokusnim L II sistemom koji omogućava izoštravanje na minimalnih 20 cm.

Veoma blizu jedan drugom i Canon i Nikon su izbacili nove modele, što nam govori da će kraj godine proći u besomučnoj bitci ova dva fotografska giganta za rastuće tržište DSLR fotoaparata.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272