Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Novi prilozi za Smešnu istoriju sveta 18. jula 2011. godine

Protok informacija ima jačinu cunamija

Prema jednoj novoj studiji firme IDC koja se bavi istraživanjem tržišta, količina informacija u svetu udvostručava se svake dve godine, stavljajući na probu firme koje se bave organizovanjem njihovog protoka. Silina tog protoka upoređuje se sa cunamijem.

LINK.

Ljubavno pismo stiglo posle 52 godine

Ljubavno pismo, poslato u februaru 1958. godine, stiglo je u pisarnicu jednog univerziteta u američkoj državi Pensilvanija i izazvalo veliku pažnju medija, dok su nekadašnji verenici, danas razvedeni, različito reagovali. LINK.

Osvojite Twitter jastuk


@vukstankovic Вук Станковић
Pridruži nam se i ti i uzmi svoj Twitter jastuk http://t.co/1lYlgrn via @tvitosfera zanimljivo :)

Koju ste istoriju učili u školi?


@b92vesti B92 Vesti
Kalifornija: Uči se i LGBT istorija http://bit.ly/n9P9dW

Los Anđeles -- Kalifornija je prva američka država u kojoj je istorija LGBT populacije zvanično ušla u školske udžbenike i postala deo obaveznog nastavnog programa.

Hari Poter je čarobnjak za pravljenje para

Poslednji nastavak sage o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru oborio je rekord gledanosti već prvog dana bioskopskog prikazivanja. Poteromanija ponovo drma svetom, jer fanovi ovog serijala hrle u bioskope ne bi li videli kako se završava saga o dečaku čarobnjaku. Prvog dana prikazivanja film je zaradio 92,1 miliona dolara, čime je postao najgledaniji filmu istoriji. Time je srušen rekord koji je do sada držala "Sumrak saga" sa 72,2 miliona dolara zarađenih u prvom danu prikazivanja.

Najskuplji hot dog će koštati 80 dolara

Na stadionu bejzbol tima The Brockton Rox uskoro će se prodavati najskuplji hot dog na svetu, koji će koštati čak osamdeset dolara. Najskuplji hot dog na svetu počeće da se prodaje na Nacionalni dan hot doga. Iako mnogi Amerikanci smatraju da je za viršlu u kifli previše platiti i sedam dolara, oni će uskoro imati priliku da probaju najskuplji hot dog na svetu, ako budu pristali da za njega izdvoje osamdeset dolara. Profesionalni bejzbol tim The Brockton Rox počeće da prodaje ovaj hot dog na svom stadionu 23. jula, kada je Nacionalni dan hot doga. Naravno, ovoga puta jedna od omiljenih vrsta brze hrane među Amerikancima neće biti pripremljena na uobičajeni način. Nakon prženja, trideset centimetara duga viršla biće umočena u ulje tartufa, a zatim uvaljan u mleveni vrganj. Preko toga će biti narendan beli tartuf, i za kraj, sve to će biti prekriveno posebnim kremom. Kao prilog biće služen kavijar. Ako sve protekne kako je planirano, ovaj hot dog će ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najskuplji hot dog na svetu. LINK.

Korupcija u Srbiji


@srdjanjankovic Srdjan Jankovic
Korupcija u Srbiji: 15.000 evra tokom života http://bit.ly/mZQGXb

Blokirani lažni Twitter nalozi


@tvitosfera Tvitosfera
Državni organi Srbije blokirali satirični tviter nalog koji se podsmevao Jeremiću? http://bit.ly/pOyjy4 #tvitosfera

Prodaja dece preko Interneta


@mondoportal Mondo portal
Prodajem decu, cena povoljna: Majka iz Australije pod istragom je zato što je na Internet postavila oglas u kom... http://bit.ly/o4sKuW

Neimenovana žena postavila je na sajt eBay oglas u kom nudi na prodaju svoju decu, dečaka i devojčicu mlađe od deset godina. Uz oglas su bile i slike dece, pa su korisnici sajta alarmirali policiju. Žena iz Gilonga na jugu Australije je odmah pronađena i ispitana, i policajci su utvrdili da je bila reč o šali. "Ona neće biti optužena za bilo šta pošto oglas nije bio ozbiljan, ali apelujemo na građane da ne prave ovakve neslane šale", saopštila je policija.

Fabrika vode truje reku Rzav


@b92vesti B92 Vesti
Fabrika vode truje Rzav http://bit.ly/qAEVKE

Zlatibor pravi ekološku bombu: uzvodno od turističkog centra opštinska fabrika vode prilikom pranja filtera u Crni Rzav za 24 časa ispusti šest kubika aluminijuma, a sa metalom i 240 kubika vode "obogaćene" materijama opasnim po život i zdravlje ljudi, pišu Novosti. Sve se to dešava uzvodno od popularnih kupališta, koja uz dozvolu vlasti ovih dana gostima nude bezbrižno "brčkanje". Nesreći tu nije kraj, otpad se širi dalje slivom Drine, pa je izgradnja prečišćivača postala preka, hitna potreba. LINK.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272