Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

OCZ pravi miševe za kompjuterske igrice

Kompanija OCZ je najpoznatija kao jedan od vodećih proizvođača memorijskih modula. Ono što verovatno ne znate, jeste da se OCZ takođe bavi i dizajniranjem periferijskih uređaja namenjenih pasioniranim gejmerima. Kako je, međutim, došlo do toga da OCZ počne da pravi miševe za gejmere? Izgleda da su u ovoj kompaniji jednostavno poželeli da prošire asortiman svojih proizvoda.

Prvi miš koji je sišao sa proizvodne linije OCZ-a je Equalizer Laser Mouse, uređaj koji je specijalno dizajniran za zahtevne gejmere. Equalizer se od ostalih sličnih uređaja izdvaja jedinstvenim karakteristikama, mehanizmom ekstremno visokih performansi i dodatnim opcijama namenjenim profesionalnim gejmerima.

Ako ga pobliže analiziramo, videćemo da Equalizer nudi čak šest nivoa DPI osetljivosti (između 400 i 2500 tačaka po inču, ili dots per inch), što pasioniranim zaljubljenicima u kompjuterske igrice omogućava glatke prelaze između pojedinih postavki u žaru igre, pomoću specijalno dizajniranog tastera. Naime, ispod točkića za skrolovanje na Equalizer-u pali se LED lampica različite boje za svaku od mogućih DPI postavki, čime korisnik dobija momentalnu vizualnu potvrdu izabranog nivoa osetljivosti miša. Mada po dizajnu pomalo podseća na igračke miševe iz A4Tech-ove serije X7, ovaj OCZ-ov uređaj daje znatno naprednije 2500 DPI rezolucije, što je naročito korisno kod igranja igrica tipa First Person Shooter ili RTS.

Pored toga, Equalizer miš ima na sebi dodatno “Triple Threat” dugme narandžaste boje, koje igračima omogućava da jednim klikom ispaljuju po tri hica, usled čega je pogađanje ciljeva lakše nego ikada pre. Štaviše, uobičajene operacije kod kojih se zahteva dvostruki klik, kao što su, na primer, otvaranje fajlova ili pokretanje aplikacija, sada je moguće obaviti samo jednim pritiskom na Triple Threat taster.

Ergonomičan dizajn Equalizer-a dodatno je poboljšan prikladnom oblogom protiv klizanja, kao i veoma korisnim bočnim tasterima za kretanje napred-nazad. Kompanija OCZ je pripremila više varijanti Desktop i Mobile verzija svog Equalizer miša, zavisno od preferenci korisnika sa stanovišta prenosivosti i veličine. Miš jeopremljen USB kablom sa pozlaćenim priključkom i garancijom od čak 6 godina. Kao bonus, uz svaki primerak miša dobijate OCZ Equalware softver, sa interfejsom za simulaciju kompletne tastature, pomoću kojeg najčešće korišćene komande možete u potpunosti prilagoditi sopstvenom načinu igranja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272