Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Opera Mini™ 4 beta verzija — Web za novu generaciju

Izašla je beta verzija opera Mini web pretraživača. U ovom članku navešćemo deset razloga zvog kojih ćete voleti Opera Mini 4 beta verziju.

1. Surfujte webom sa stilom

Web. I tačka. Možete da dobijete bilo koji sajt, na bilo kom mestu u bilo koje vreme. To je vaš Web, zato samo napred.

2. X označava tačku – počnite od pravog mesta

Kada učitava stranicu, Opera Mini će automatski predložiti mesto na kojem ćete da počnete čitanje. Kada dođe vreme da uronite u stranicu, Opera Mini uveličava i jasno fokusira sadržaj koji želite.

3. Ostanite na pravom mestu

Opera Mini dinamički menja veličinu teksta i slika da bi ih prilagodio čitanju bez previše skrolovanja.

4. Miš!

Uključen je virtuelni miš kako bi vam se olakšalo skrolovanje u bilo kom pravcu. Kursor miša će potražiti sadržaj i linkove i lepiće prikaz za njih.

5. Moćnije skrolovanje

Skrolujte brže pomoću tastature. Jednostavno pritisnite 2 da biste išli gore, 4 da biste se pomerili levo, 6 da biste se pomerili desno i 8 da biste se pomerili dole. Opera Mini će lepiti prikaz  za sadržaj. Pritisnite 5 da biste uveličali ili smanjili.

6. Brzo i jeftinije pretraživanje

Kao i uvek, Opera Mini brzo isporučuje stranice koje želite. Na taj način, Opera Mini vam smanjuje i račun. Opera Mini učitava stranice više nego dva puta brže nego drugi mobilni pretraživači.

7. Dobar Stari Small Screen Rendering

Da li vam je previše skrolovanja? Uključite Fit to width i uživajte u stranicama u Small Screen Rendering prikazu. U ovom prikazu struktura web stranice je promenjena na jednu vertikalnu kolonu, uklanjajući potrebu za horizontalnim skrolovanjem dok pretražujete.

8. Brz pristup funkcionalnosti tastera pomoću kontekstnog menija

Pritisnite 1 da biste otvorili kontekstni meni gde možete da uključite Small Screen Rendering (Fit to width) ili ponovo učitajte stranicu. Kada postavite kursor na link možete da vidite gde će vas link odvesti, ili izaberite da otvorite linkovanu stranicu sa isključenim slikama. Kada pretražujete sa isključenim slikama, možete da izaberete da učitate slike u stranicu tako što ćete selektovati Load Images. Možete čak da učitate sliku sa njenom originalnom veličitom i nekompresovanu, visoko kvalitetnu tako što ćete izabrati Open Image.

9. Za web dizajnere

Uključili smo odličnu CSS podršku koja vam je potrebna da bi web stranice na mobilnom uređaju izgledale savršeno.

10. To je samo beta verzija

Uskoro će stići još interesantnih stvari i novih poboljšanja.

Ne zaboravite da je ovo set funkcija za beta verziju Opera Mini 4, koji ne uključuje sve funkcije koje će biti u finalnoj verziji. Takođe imajte na umu da ova beta verzija bezbednosne funkcije koje ima Opera Mini 3.1.

Brzina rada je proverena pomoću Nokia N93 na UMTS/3G mreži. Mobilni pretraživač sa kojim je izvršeno poređenje je bio Nokia Web pretraživač zasnovan na KHTML/Webkit-u.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272