Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Otvoren 23. sajam knjige i 11. bijenale knjige u Sarajevu

Svjetski bestseleri

Sajam se prostire na 8. 000 kvadratnih metara, što podrazumijeva oko 100 štandova i 200 izlagača, od kojih su u najvećem broju iz BiH, zatim Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a oni su i ove godine za svoje čitaoce pripremili popuste, najveće do sada.

Kako nam je kazala Ida Hamidović, urednica u "Buybooku", ova sarajevska izdavačka kuća za Sajam je pripremila 12 novih naslova, kao i pristupačne cijene svih izdanja.

- Kod nas se mogu naći knjige za marku, tri, pet, deset i 15 maraka. Nadamo se da će ovih dana biti dobra posjećenost, da ćemo nadmašiti prethodnu godinu, a vjerujemo da su petak i subota udarni dani, i da će biti najviše posjetilaca. Ono što želimo posebno istaći jeste nova biblioteka "Populis", gdje se svjetski bestseleri mogu naći za osam KM, potom bh. izdanje "Harryija Pottera" - kazala je Hamidović.

Dostići rekord

Prvog dana Sajma, u okviru 7. međunarodnih susreta bibliotekara slavista, dodijeljene su stipendije Fondacije "Kemal Bakaršić". Kako je kazala Marina Katnić-Bakaršić, nagrada Fondacije dodijeljena je dvojici sjajnih mladih ljudi koji su bili studenti profesora Kemala Bakaršića.

- Jedan od njih je Saša Madacki, koji je dobio nagradu za svoj izuzetan rad i u praksi, ali i kao odličan student. Drugi laureat, Feđa Kulenović, dobio je nagradu iz više razloga, ali i zbog činjenice da radi na projektu podrške slijepim osobama - kazala je Katnić-Bakaršić.

Inače, svečano otvorenje Sajma upriličeno je sinoć. Jedan od organizatora, Tajib Šahinpašić, naglasio je da do kraja Sajma, 25. aprila, očekuje 100.000 posjetilaca, što je bio rekord iz prošle godine.

"Mezimica" Hajrudina Hrnjića

Izdavači će u narednim danima na svojim štandovima predstaviti autore i nova izdanja. Na štandu TDK "Šahinpašić" jedan od autora koji će se družiti s posjetiocima je Fahrudin Fako Hrnjić. On će, naime, potpisivati posjetiocima novu zbirku pripovijetki "Mezimica Đumruk kapetana".

Promocije novih naslova

Jučer su na Sajmu upriličene promocije nekoliko novih izdanja. Posjetioci su se tako premijerno susreli s naslovima "Čarolija" Zorice Jekić, "1001 noć, ljubavna erotska lirika" Esada Durakovića, "Sabrana djela" Skendera Kulenovića, zbirkom mladih bh. autora "Ključ je pod otiračem, fragmenti iz susjedstva". LINK.

Potražite i naša izdanja

Na Sajmu knjiga potrežite i naša izdanja.

Pošaljite nam sliku sa Sajma.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272