Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

OVO nam možda nije trebalo, ali mi se borimo za Ovo i Ono

Dolar tone, a tone i evro


Američki ekonomista: Sa evrom tone i dolar. A, kada potonu, naš dinar ih čeka na dnu. Prema tome, najbitnije je da valute budu vodootporne.



Ljubičasto tele neće pretvoriti u čokoladu

Dušo, ne brini što si ljubičasta, i onako su DNK analize pokazale da je svaki treći vo pravi otac.


Gazdarica: Ljubičasto tele nećemo dati u klanicu! Dobro, neće u klanicu, ali se nadamo da im neće pasti na pamet da od njega prave čokoladu.



Staljin je brinuo o dugovečnosti nacije


Bakterija iz Sibira usporava starenje. Znači da Staljin nije bio neprijatelj naroda i neistomišljenika nego čovek koji je brinuo o dugovečnosti nacije.


Dobitnik NIN-ove nagrade razmišlja da vrati nagradu


Slobodan Tišma, pisac koji je dobio NIN-ovu nagradu za roman godine prethodne, razmišlja da nagradu vrati jer ne može da izdrži pritiske glavnog junaka.

Sve je uradio naš pisac kako treba. Dugo je pisao roman "Bernardijeva soba", tako da je glavni junak mislio da roman nikad neće ni izaći iz štampe. Kada je završio pisanje, Slobodan, pisac, je promenio izdavača koji ima lanac knjižara, i izabrao manje poznatog da se roman ne bi prodavao u velikim tiražima. Naravno, žiri je radio po svom, pa je ovaj roman izabrao za najbolji, i iako je imao najbolje namere, napravio velike probleme piscu.

Kada je Bernardi saznao da je roman, u kom je on glavni junak, dobio NIN-ovu nagradu, istog časa je prvi čestitao autoru, probudivši ga u jutarnjim časovima. Nakon čestitki, Benardi je autoru domah tražio da mu se soba okreči, jer nije krečena poslednjih ko zna koliko godina. Nakon krečenja, potrebno je promeniti i nameštaj, koji je u totalnom raspadanju. Vrata sobe koje su otvarala na gurku, od sada će imati bravu i neće moći da ulazi kada ko hoće.

Pisac je odmah izračunao da je nagrada koju će da dobije nedovoljna da uradi sve ono što glavni junak ima na pameti, pa je odlučio da nagradu vrati.

Poslednja vest koju smo dobili nas je obradovala: "Pisac Slobodan Tišma i glavni junak Bermardi su se dogovorili da podele NIN-vu nagradu. Pisac će dobiti plaketu, a Bernardni će dobiti novčanu nagradu."


I vest koja je tek stigla u našu redakciju:
Pisac je izjavio da mu je ovo poslednja knjiga koju je napisao.
Znači, ako žiri u budućnosti bude želeo da pisac prestane sa pisanjem potrebno je da mu dodeli nagradu.

Pivo štiti, ali ne baš od svega


Pivo možda jeste zaštita od raka dojke i prostate, ali neki ga toliko konzumiraju, kao da je zaštita i svih ostalih znanih i neznanih bolesti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272