Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Panasonic je razvio novu generaciju foto senzora

Osaka, Japan - Panasonic, vodeći brend po kojem je Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. poznat, danas je objavila da je razvila robustni i veoma brzi senzor sledeće generacije. Panasonicov tehnološki proboj omogućuje da se robustni MOS senzor koristi na jakom suncu u trajanju od dvadeset godina. Za razliku od tradicionalnih foto senzora sa polimerskim mirkosočivima na čipu i obojenim kolornim filterima, revolucionarni MOS foto senzor ima digitalna mikro sočiva i fotonske kolorne filtere napravljene od neorganskih materijala koji su prirodno otporni na izbleđivanje i veoma su robustni.

"Mi značajno možemo da doprinesemo našim kupcima tako što ćemo kreirati nove aplikacije sa ovim novim senzorom. Takođe možemo da predložimo različita tržišna rešenja kao što je upotreba u automobilima i na otvorenom čime će se iskoristiti njihova izuzetna robustnost," rekao je Taku Gobara, direktor Corporate Application Specific Standard Products Division, Semiconductor Company, Matsushita Electric Industrial Co., Ltd.

Konvencionalni MOS foto senzori zahtevaju polimerska mikrosočiva na čipu i obojene kolor filtere, koji su krhki i izuzetno osetljivi na izlaganje suncu i promenu temperature.

To za rezultat ima da će kolorne slike snimljene pod direktnim sunčevim zracima, uključujući ultra-ljubičasti (UV) deo, i na većoj temepraturi, veoma brzo izbledeti.
Vrhunska tehnolgija popuprovodnika može da prepozna šare na području digitalnih mirkosočiva napravljenih od neorganskih materijala u podtalasnim dimenzijama.

Digitalno mikrosočivo može da se kreira postavljanjem neorganskih materijala u koncentrične krugove, koje radi kao konvencionalno mikrosočivo na čipu kako bi sakupilo više svetla na područje foto diode. Putanja svetla svakog digitalnog mikrosočiva može da se dizajnira u skladu sa njegovom relativnom pozicijom na području slike. Kao rezultat, uniformna osetljivost može da se postigne preko celog područja slike u bilo kom fotoaparatu u upotrebi.

Pored toga, fotonski kolorni filteri napravljeni od neorganskih materijala su prvi put implementirani u tehnologiji  fotonskog kristala, koja omogućuje fotonskim kolornim filterima da selektuju bilo koje boje, od ultraljubičastog do infracrvenog spektra. Fotonski filteri takođe mogu da obezbede širokom rasponu fotografskih uređaja rad pri ogromnim brzinama, što je od suštinske važnosti za primenu u uređajima za specijalne namene, kao što su bezbednosne kamere i kamere u automobilskoj industriji.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272