Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

QuarkXPress 6

QuarkXPress 6

Popust cena: 440 rsd

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Photoshop CS5 100 saveta i trikova

Popust cena: 360 rsd

PDF-XChange Viewer - bolji od Foxit Reader-a

Ja sam veliki obožavalac Foxit Reader-a, ne samo zato što je besplatan već i zato što mu treba manje od tri sekunde da se otvori. Kada pokušate da pročitate PDF fajl poslednja stvar koju želite da radite je da čekate večnost da bi se učitao, i zato ja Adobe Acrobat nikada ne bih preporučio nijednom korisniku.

Ali svestan sam da neki korisnici imaju problema sa štampanjem iz Foxit-a, i zato ću danas predstaviti drugačiji PDF čitač koji će (nadam se) rešiti problem ovih korisnika. PDF-XChange Viewer poseduje sve funkcije koje očekujete od jednog PDF čitača, ali ima i nekoliko funkcija koje možete da nađete samo u plaćenoj verziji Foxit Reader-a!

Sigurno se pitate šta to ovaj program može da uradi što Foxit Reader ne može. Da li ste ikada pokušali da ostavite napomenu ili belešku u PDF dokumentu pomoću Foxit Reader-a? Ako jeste, onda ste videli upozorenje koje kaže da će “evaluaciona oznaka” biti dodata dokumentu kako bi se znalo da niste kupili program. Sa PDF-XChange Viewer-om vi možete da crtate, dodajete beleške, kucate tekst i radite još mnogo stvari bez postavljanja neželjenih oznaka u vaš dokument:

Ali šta je sa brzinom, sigurno se pitate? Na kraju krajeva, otkačili ste Acrobat zato što je neviđeno spor. Ne brinite, ovaj put više funkcija ne dolazi po ceni sporoće. U našim testovima program se otvarao isto tako brzo kao i Foxit Reader, ili u najgorem slučaju sekundu duže. Ono što mi se ne sviđa je splash ekran koji se pojavljuje ali vi možete da ga isključite u opcijama. Isključivanje splash ekrana izgleda da dodatno ubrzava program.

Interefejs sa karticama je takođe odlična stvar kada imate otvoreno više dokumenata. PDF-XChange Viewer poseduje funkciju sličnu onoj u Internet Explorer-u 7 pomoću koje možete da prikažete sve otvorene dokumente u rasporedu sličnom mreži. Videćete umanjeni prikaz svakog dokumenta, što vam omogućuje da lakše nađete onaj koji vam trenutno treba.

Da li sam rekao da ovaj program i izgleda dobro? Definitivno je prešišao Foxit Reader kada se uporedi grafika u ova dva programa, i to je evidentno čim otvorite program.

Čini mi se da ćemo mi polako da pređemo na PDF-XChange Viewer zbog svih navedenih prednosti. On izgleda lepše, ima više funkcija i poseduje iste performanse kao Foxit Reader. Uostalom, prosudite sami. Ali siguran sam da kada ga budete isprobali složićete se sa nama.

Adresa: PDF-XChange Viewer

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272