Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Pet najvažnijih akvizicija u 2007. godini

Nova godina je tek počela ali ako 2008. godina bude kao 2007. godina, onda nas očekuje veliki broj akvizicija u svetu računara i tehnologije.  Nedavno sam čuo da je neko rekao da se akvizicije trebaju posmatrati kao lutrija geek-ova, sa tom razlikom što su šanse da se "pobedi" mnogo veće nego u pravoj lutriji.

Google, Yahoo, Microsoft i drugi su u prošloj godini usisavali jednu perspektivnu firmu za drugom brže nego što smo mi mogli da ih pratimo! Danas ćemo govoriti o pet najvažnijih akvizicija u 2007. godini, po našem mišljenju.

Last.fm je kupljen od strane CBS-a

Last.fm je prodat CBS-u za 280 miliona dolara u maju 2007. CBS ih je kupio u okviru njihovog plana da privuku “mlađu publiku”.  Last.fm je web sajt koji obezbeđuje korisnicima personalizovane radio stanice i sasvim novo i drugačije iskustvo slušanja muzike. On ima i socijalni aspekt koji je privukao veliki broj korisnika.

Photobucket je prodat Fox Interactive-u

Photobucket je prodat Fox Interactive Media-u za 250 miliona dolara u maju 2007.  Ova akvizicija se desila nakon što Photobucket i MySpace u vlasništvu Foxa nisu prestajali sa neprijateljstvom. Originalno su osnivači Photobucket-a tražili najmanje 300 miliona nakon što je njihov servis doživeo neviđenu popularnost, međutim kao što vidite iz priloženog nisu uspeli da se izbore za tu cifru.

FeedBurner je kupljen od strane Google-a

Teško je poverovati da je Feedburner kupljen od strane Google-a 2007. godine pošto nam izgleda da se to desilo prilično davno. Cena ovog novajlije je iznosila 100 miliona dolara a prodat je Google-u početkom juna. Imajući u vidu popularnost FeedBurner-a i broj web sajtova koji je koristio servis, mi smo mišljenja da je cena od 100 miliona dolara premala. Ubrzo nakon akvizicije pojavila se opcija zahvaljujući kojoj svi korisnici mogu da dobiju "Pro" usluge besplatno. Ne možete da ne volite kada Google kupi neku firmu!

StumbleUpon je kupljen od strane eBay-a

Jedno od najvećih iznenađenja u 2007. godini bila je to što je eBay kupio StumbleUpon za 45 miliona dolara. Većini analitičara oni nisu izgledali kao savršen par, ali do sada im ide sasvim dobro. eBay je kupio StumbleUpon ali nije napravio drastične izmene u radu ovog popularnog sajta za otkrivanje, što je za rezultat imalo da su svi korisnici ostali sretni.

MyBlogLog je kupljen od strane Yahoo-a

MyBlogLog akvizicija od strane Yahoo-a je bila jedna od prvih u 2007. godini! Yahoo je uleteo i pokupio ih za 10 miliona dolara što je bila jako visoka cena za web sajt koji je bio aktivan samo 3-4 meseca. Mada izgleda da je popularnost ovog servisa opala u zadnjih nekoliko meseci, on i dalje igra značajnu ulogu u blogosferi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272