Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Pisci u medijima: Dragan Velikić i tajkuni su pravi vlasnici države

Problem našeg društva je odsustvo nade, a korupcija je ključni problem. U Srbiji se više i ne krije da je prvom čoveku svakog javnog preduzeća u opisu posla da krade za stranku koja ga je na to mesto postavila, kaže Dragan Velikić, pisac i naš bivši ambasador u Beču.

- Narod hrane banalnostima. Samo da ne progleda, da ne daj bože postavi kakvo suštinsko pitanje. Za početak, samome sebi - kaže Velikić u intervjuu Pressu.

Srbiju devedesetih opisali ste primerom totalitarnog režima u Aziji koji je zarad svojih ideoloških ciljeva, paralelno sa putem koji je već postojao, gradio još jedan put. Kako biste opisali Srbiju iz poslednjih deset godina?

- Pominjete istinitu priču koju sam iskoristio kao metaforu u jednom tekstu. Bio sam zapanjen da su zbog ideoloških razloga Crveni Kmeri izgradili autoput pored već postojećeg, koji su prepustili propadanju i džungli. Srbija iz poslednjih deset godina nije gadljiva. Nema ideologiju, i koristiće svaki put. To samo po sebi ne mora da bude loše, da ta Srbija nije utonula u korupciju. Nema više kao u vreme Miloševića podele na Nas i Njih. Oni su postali MI. Natalitet prvog lica množine je na afričkom nivou.

Dragan Velikić:
ROMANI: „Via Pula", „Astragan", „Hamsin 51", „Severni zid", „Danteov trg", „Slučaj Bremen", „Dosije Domaševski", „Ruski prozor"



Naručite danas.

KNJIGE PRIČA: „Pogrešan pokret", „Staklena bašta"
ESEJIČ „Yutlantida", „Deponija", „Stanje stvari", „O piscima i gradovima"



Naručite danas.


NAGRADEČ „Miloš Crnjanski", „Meša Selimović" i Ninova nagrada

- Prevođen je na nemački, francuski, italijanski, engleski, slovenački, češki, mađarski, španski, rumunski, poljski i holandski jezik
- Bio je ambasador Srbije u Beču od 2005. do 2009. godine
- Rođen je 1953. godine u Beogradu

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272