Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

"Pošta Srbije" prva na Balkanu uvela "SAP" ERP softver

Generalni direktor "Pošte" Goran ćirić izjavio je na konferenciji za novinare da je uvođenje novih softvera "odličan alat" da se podigne nivo poslovanja "Pošte", smanje troškovi, poboljša kvalitet usluga i efikasnost naplate potraživanja.

- Zahvaljujući prednostima SAP ERP softvera biće stvoreni uslovi za efikasnije i kvalitetnije donošenje odluka i poboljšanje tržišnih performansi preduzeća - istakao je ćirić.

Predstavnici "Pošte" ukazali su da je primena SAP ERP sistema koštala 820.000 EUR, a u tu cenu nije uključena kupovina licence, obuka, održavanje sistema i nabavka hardvera.

U "Pošti" su primenjeni SAP ERP moduli za upravljanje finansijama, nabavkom, zalihama, investicijama, kao i modul za planiranje i analizu poslovanja. SAP softver je u strukturi "Pošte" razgranat do nivoa šaltera, čime je omogućeno potpuno praćenje poslovanja.

Za rad u SAP ERP sistemu obučeni su projektni timovi "Pošte" posle čega su oni sproveli internu obuku 600 zaposlenih svih obrazovnih struktura, koja je trajala šest meseci.

Izvor: www.ekapija.com

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272