Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Potražnja za digitalnim fotoaparatima dvostruko veća nego prošle godine

Istraživačka kompanije IDC je objavila da je potražnja za digitalnim fotoaparatima u prvoj polovini ove godine dvostruko veća od očekivane. Glavni razlog za to se nalazi u zameni starijih modela novim modelima. Takođe su značajno doprinele i niže cene, a primetan je i trend nabavljanja sve boljih i moćnijih fotoaparata.

Početna predviđanja IDC-a za ovu godinu govorila su o povećanju prodaje digitalnih fotoaparata za oko 7.5 procenta, ali pošto se potražnja udvostručila sadašnja prognoza ove kompanije govori da će se broj isporuka povećati za 15 posto.

IDC-ov analitičar Chris Chute smatra da digitalni fotoaparati sve više postaju i modni detalj. To potvrđuje i sve veći broj prodatih šarenih i modernih fotoaparata. Takođe su sve popularniji i digitalni single-lens-reflex (SLR) aparati koji su pre bili rezervirani samo za profesionalce, a danas je njihova cena toliko pala da ih kupuje sve veći broj fotografskih entuzijasta.

Imajući sve to u vidu možemo reći da su prognoze razvoja tržišta digitalnih fotoaparata za sledećih nekoliko godina veoma optimistične. To znači da možemo da očekujemo dalje povećanje njihove prodaje motivisane pojavom sve boljih modela po sve nižim cenama.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272