Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalni kućni filmovi - Kao od šale

Digitalni kućni filmovi - Kao od šale

Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike

Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike

Premijera filma Miris kiše na Balkanu

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 1714

Uloge su poverene: Ljiljani Blagojević, Predragu Ejdusu, Kalini Kovačević, Mirki Vasiljević, Tamari Dragičević, Milanu Vasiću, Goranu Navojcu, Aleksandri Bibić, Siniši Uboviću, Mariji Vicković. Direktor fotografije je Radoslav Vladić, scenograf Veljko Despotović, montažer Gordana Zafranović, kostimograf Nevena Milovanović, ton majstor Branko Đorđević, a muzika je delo Nemanje Mosurovića i Slobodana Negića. Producent filma je sam Samardžić a distributer Megakom.

„Miris kiše na Balkanu“ je priča o sefardskoj porodici Salom, koja se iz Beča doselila u Sarajevo, o ocu Leonu, majci Esteri i njihovih pet ćerki, a počinje uoči Prvog svetskog rata. Proterivanje Jevreja iz Španije 1492. godine bilo je seoba naroda. Njihova sreća je bila da se domognu Turske, u kojoj im je sultan Bajazit pružao ruku spasa. Međutim, neman istorije ih je vukla od nemila do nedraga, i proterane Jevreje i njihove potomke dovukla do Sarajeva. O njima priča „Miris kiše na Balkanu“, porodična saga koja se dešava za vreme velikih istorijskih prekretnica u 20. veku, i koja nosi sa sobom delić istorijskog značaja o prekretnici u opštoj istoriji jevrejskog naroda.

Gordana Kuić: Miris kiše na Balkanu

PORUČITE KNJIGU

„Miris kiše na Balkanu“ je, kako kaže Ljubiša Samardžić, „projekat od opšteg, civilizacijskog, kulturnog i umetničkog značaja, o suživotu kao smislu i ličnoj životnoj sreći“.

„Miris kiše na Balkanu“ najpre je ekranizovan kao uspešna, istoimena serija. Od obilja materijala nastao je film, a zatim i još dva nastavka.

Projekat „Miris kiše na Balkanu“ je dobio pismenu podršku Generalnog sekretara organizacije Regional Cooperation Council Sarajevo, Hide Bišćevića, ambasadora Izraela u Beogradu, kao i Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine i Srbije. IZVOR

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272