Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Rat HD i Blu-Ray formata još nije završen

Ako ste mislili da je HD rat završen pošto je Warner Studios odlučio da više ne podržava HD format već samo Blu-Ray, onda bacite još jednom pogled na aktuelno tržište. Efekat Warner-ove odluke na one koji podržavaju HD/DVD format će biti vidljiv tek kasnije ove godine kada im istekne ugovor, a to će biti u maju 2008. godine. Od tog datuma Warner će izdavati filmove samo u Blu-Ray formatu.

Dva studija, Paramount i Universal i dalje podržavaju HD DVD a članci u novinama pokazuju da oni nemaju nameru da promene svoj stav u bliskoj budućnosti. To znači da ljubitelji filmova i dalje neće moći da naprave izbor ako žele da gledaju filmove svih studija, osim ako ne kupe skuplji dual plejer koji može da vrti i Blu-Ray i HD DVD filmove.

Mnogi Blu-Ray i HD DVD filmovi se nude na Amazon-u po 50% nižoj ceni a i cene plejera su pale. Vi sada možete da kupite HD DVD plejer za 149.99 dolara i dobićete pet HD DVD-ova besplatno što je veoma dobra ponuda.

Moj stav po ovom pitanju će takođe ostati nepromenjen. Ja ću bojkotovati oba formata čak i ako u budućnosti neki od njih pobedi, pre svega zbog DRM zaštite i svakakvog smeća koje se učitava u date plejere. Takođe nemam nameru da ažuriram firmware mojih plejera pošto proizvođači publikuju nove firmware-ove kako bi rešili neke "bezbednosne probleme".

Nijedan od ovih formata ne nudi ono što ja želim (potpunu slobodu korišćenja sadržaja koji sam platio) a siguran sam da će se samnom složiti i većina ostalih korisnika.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272