Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

SanDisk otkriva SSD od 64 gigabajta

SanDisk je verovatno proizvođač flash drajvova sa najvećom ponudom na svetu. Ako želite da se uverite, uvek možete da pogledate njihov web sajt. Evidentno je da razliku u odnosu na ostale konkurente ne pravi samo impresivna linija proizvoda već činjenica da oni nude neke od najboljih flash zasnovanih proizvoda na svetu.

Kada su se pojavili SSD-ovi, SanDisk je već pripremao sopstvenu liniju proizvoda koji su zasnovani na Solid State tehnologiji. U januaru 2007. godine kompanija je objavila dolazak svojih prvih SSD jedinica u formi dva različita proizvoda. 5000 SSD linija se sastojala od dva diska od po 32GB, od kojih je jedan upakovan u formu od 1.8 inča a drugi je proizveden za faktore forme od 2.5 inča. 1.8 inčni UATA model je bio toliko uspešan da je Dell objavio skoro odmah mogućnost ugradnje SSD-a od 32GB kao opciju za njegovu Latitude ATG liniju.

Sada je vreme da na scenu stupe jedinice od 64GB. I pošto ovde govorimo o SanDisk-u, takođe postoje dve posebne forme za ovaj kapacitet. Prvo imamo UATA od 64GB od 1,8 inča (kao deo 5000 SSD-a) a zatim drugu jedinicu od 64GB upakovanu u formu od 2.5 inča koja koristi SATA metod transfera (koji pripada istoj liniji 5000 SSD-a).

Oba SSD-a nude MTBF od 2 miliona sati, prosečnu brzinu pristupa od samo 0.11 milisekundi i prosečnu brzinu čitanja od 67MB/sekundu (što ga čini brzim kao 7200rpm laptop jedinice). Oba SSD-a koriste samo 0.4 vati u idle režimu i 1.0 vati kada su pokrenuti punom snagom.

“Proizvođači laptopa su tražili veći kapacitet memorije za sisteme koji koriste Microsoft Vista platformu, što može da zahteva i veliki broj unapred učitanih programa i bezbednosnih paketa. Isto tako, postoji interes za njihovu ugradnju u laptope za igranje igara, a SSD je dobro opremljen za tražene performanse i memorijske zahteve tih korisnika. Stoga, ponudom većih kapaciteta na našim SSD proizvodima, mi naše proizvode činimo pogodnijim za širi raspon potrošača” rekao je Doreen Oren, direktor marketinga pri SanDisk-u.

SanDisk će inicijalno ponuditi samo neke uzorke svojim tradicionalnim partnerima ali se to neće desiti pre trećeg kvartala 2007. godine. Što se tiče masovne proizvodnje, SanDisk je objavio da planiraju masovno izdanje ove linije proizvoda do kraja 2007. godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272