Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Silverlight - Microsoftov odgovor na Flash Player

Na National Association of Broadcasters (NAB) Show u Vegasu, Microsoft je izdao Silverlight, plug-in Web pretraživača za reprodukovanje medija fajlova i prikazivanje interaktivnih Web aplikacija.

Kompanija namerava da izda beta verziju Silverlighta, prethodno poznatu kao Windows Presentation Foundation/Everywhere (WPF/E), na Mix07 conferenciji za dizajnere i Web programere u Las Vegasu krajem ovog meseca.

Zajedno sa javnim izdanjem Silverlighta, Microsoft je naveo veliki broj partnera iz medija i marketinških kompanija koji su pokazali zainteresovanost za upotrebu programa. Partneri uključuju najvišu bejzbol ligu, kao i firme koje se bave onlajn emitovanjem videa kao što su Brightcove, Netlix i Akamai Technologies.

Takođe na National Association of Broadcasters Show-u Microsoft je predstavio alatku za upravljanje digitalnim sadržajem koja se zove Interactive Media Manager. Kompanija kaže da program radi sa njihovim postojećim SharePoint Server proizvodom i namenjena je kompanijama u medijima, zabavi i marketingu. Nije objavljena cena.

Silverlight koji se razvijao poslednje dve godine je plejer koji može da prikaže Web aplikacije i na Windowsu i na Macu u Internet Exploreru, Firefoxu ili Safari-ju. Veličina fajla za preuzimanje plejera će biti manja od 2 megabajta.

Kao i Flash, on uključuje razvojne alatke i za dizajnere i za programere.

Izdavanjem Silverlighta na NAB konferenciji, Microsoft pokušava da poveća zainteresovanost medijskih kompanija za prebacivanje na Internet. Upotreba Windows Media Video formata je široko rasprostranjena, naročito kod preuzimanja. Ali Adobe-ov Flash Player je postao dominantan izbor za striming video koji koriste veliki sajtovi kao što je MySpace.com i YouTube.

Na primer, Brightcove prikazuje sve svoje video snimke koristeći Flash ali kompanija namerava da podrži Silverlight kao izlazni format krajem ove godine da bi se prilagodio korisnicima koji su za njega pokazali zainteresovanost, rekao je Adam Berrez, predsednik marketinga i strategije u kompaniji.

“Najznačajnija stvar u vezi Silverlighta je da u stvari stavlja Windows Media Video format u pretraživač na stvarno neprimetan način” rekao je Adam Berrez. “Razlog što do sada nismo podržavali Windows Media Video je zato što smo osećali da korisnički doživljaj nije prisutan.”

Brightcove će nastaviti da gradi celokupan svoj softver, uključujući alatke koje omogućavaju provajderima sadržaja da aplouduju video na Brighcove servis pomoću Adobe-ovog Flash-a i Flex programerskih alatki, rekao je Berrey.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272