Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Slova od kovanog gvožđa Ivana Ivanjija na nemačkom jeziku

Svakom svoje

Roman "Slova od kovanog gvožđa" objavljen je 2010. godine u Srbiji u izdanju Stubova kulture, a javnosti je predstavljen na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, saopšteno je iz Stubova kulture.

Prvi prikazi knjige u Beču pišu da je taj roman, koji je istovremeno ljubavna priča, politički i špijunski triler, dao impresivnu sliku 20. veka. Njegov junak, Zigfrid Varlih, apsolvent čuvenog Bauhausa, dospeva u koncentracioni logor Buhenvald, bori se u nemačkom kažnjeničkom bataljonu 999, pada u jugoslovensko ratno zarobljeništvo, a iz toga se izrodi i njegova veza sa jugoslovenskom tajnom službom.



Nemačko izdanje romana biće izloženo i na Sajmu knjiga u Lajpcigu od 17. do 21. marta, na kome je Srbija počasni gost, a takođe će biti organizovano i posebno veče posvećeno toj knjizi, 25. marta u Vajmaru, u čuvenom hotelu "Elefant", u kome se delom dešava radnja romana.

 Ivan Ivanji će 25. marta u memorijalnom centru koncentracionog logora Buhenvald kraj Vajmara otvoriti izložbu o masovnom ubistvu u Kragujevcu 21. oktobra 1941. godine. IZVOR

Slova od kovanog gvožđa

PORUČITE

Slova od kovanog gvozda mogu se čitati kao roman o odrastanju i sudbini jednog umetnika, kao roman o istorijskim silama i tragizmu epohe, u jednom važnom sloju to svakako jeste i roman o holokaustu, a takođe jeste i ratno-političko-špijunski triler, čime se Ivanji još jednom potvrđuje kao književni majstor čija bogata i raznovrsna paleta izražajnih registara ima malo premca ne samo danas, nego i u istorijskom razvoju našeg romana.



Prevashodni kvalitet na koji je Ivanji odavno navikao svoje čitaoce, besprekorno vođenu priču koja se odlikuje uzbudljivošću i životnom uverljivošću... LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272