Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Čist C++ 20, Obrasci održivog razvoja softvera i najbolje prakse

Čist C++ 20, Obrasci održivog razvoja softvera i najbolje prakse

Popust cena: 2200 rsd

C++ jedna lekcija dnevno

C++ jedna lekcija dnevno

Popust cena: 2460 rsd

Šta obuhvata knjiga C# 8 i .NET CORE 3

Šta obuhvata ova knjiga

Poglavlje 1, „Zdravo C#! Dobrodošao .NET!“, posvećeno je podešavanju razvojnog okruženja i upotrebi Visual Studio Codea za kreiranje najjednostavnijih mogućih aplikacija pomoću C#-a i .NET-a. Naučićete kako da napišete i kompajlirate kod u bilo kojem od podržanih operativnih sistema: Windows, mac OS X, Linux varijantama. Takođe ćete naučiti koja su najbolja mesta da potražite pomoć.

U Poglavlju 2, „Govorite C# jezikom“, predstavićemo verzije C#-a i tabele u kojima su prikazane verzije koje uključuju nove funkcije, a zatim ćemo objasniti gramatiku i rečnik koje ćete koristiti svakodnevno za pisanje izvornog koda za vaše aplikacije. Konkretno, naučićete kako da deklarišete i upotrebite različite vrste promenljivih i učićete o velikoj promeni u C# 8.0 predstavljanjem referentnih tipova koji prihvataju nulu.

U Poglavlju 3, „Kontrolisanje toka i konvertovanje tipova“, biće reči o upotrebi operatora za izvršavanje jednostavnih akcija u promenljivim, uključujući poređenja, pisanje koda za donošenje odluka, ponavljanje bloka iskaza i konvertovanje između tipova. Takođe ćete upoznati odbrambeno pisanje koda za obradu grešaka kada se one neizbežno javljaju.

Poglavlje 4, „Pisanje, ispravljanje grešaka i testiranje funkcija“, posvećeno je praćenju principa Don’t Repeat Yourself (DRY) pisanjem ponovo upotrebljivih funkcija. Naučićete kako da upotrebite alatke za ispravljanje grešaka da biste pratili i uklanjali programske greške, da biste nadgledali kod dok se izvršava, da biste dijagnostifikovali probleme i da biste strogo testirali kod, uklonili programske greške i obezbedili stabilnost i pouzdanost pre nego što je kod raspoređen u proizvodnju.

Poglavlje 5, „Kreiranje sopstvenih tipova upotrebom objektno-orijentisanog programiranja“, posvećeno je različitim kategorijama članova koje tipovi mogu imati, uključujući polja za čuvanje podataka i metode za izvršavanje akcija. Upotrebićete OOP koncepte, kao što su agregacija i kapsuliranje. Naučićete i funkcije jezika, kao što su podrška za sintaksu torke i promenljive out, podrazumevani literali i izvedeni nazivi torke.

Poglavlje 6, „Implementiranje interfejsa i nasleđivanje klasa“, govorićemo o izvođenju novih tipova iz postojećih upotrebom objektno-orijentisanog programiranja (OOP). Naučićete kako da definišete operatore i lokalne funkcije, prosleđivanja i događaje, kako da implementirate interfejse o osnovnim i izvedenim klasama, kako da promenite člana tipa, kako da upotrebite polimorfizam, kako da kreirate proširene metode i kako da konvertujete između klasa u hijerarhiji nasleđivanja.

U Poglavlju 7, „Razumevanje i pakovanje .NET tipova“, predstavićemo verzije .NET Corea i uključićemo tabele u kojima su navedene verzije koje uključuju nove funkcije, zatim ćemo predstaviti .NET Core tipove koji su usklađeni sa .NET Standardom i načine na koji su oni povezani sa C# jezikom. Naučićete kako da rasporedite i pakujete sopstvene aplikacije i biblioteke.

Poglavlje 8, „Upotreba uobičajenih .NET tipova“, posvećeno je tipovima koji omogućavaju kodu da izvrši uobičajene praktične zadatke, kao što su manipulisanje brojevima i tekstom, skladištenje stavki u kolekcijama i implementiranje internacionalizacije.

U Poglavlju 9, „Upotreba fajlova, nizova i serijalizacije“, govorićemo o interakciji sa fajl sistemom, čitanju fajlova i tokova podataka i pisanju u njih, šifrovanju teksta i serijalizaciji formata kao što su JSON i XML.

U Poglavlju 10, „Zaštita podataka i aplikacija“, biće reči o zaštiti podataka, odnosno kako da upotrebom enkripcije sprečite zlonamerne korisnike da ih pregledaju i kako da ih sprečite pomoću heširanja i potpisivanja da oštete podatke i manipulišu njima. Takođe ćete učiti o autentifikaciji i autorizaciji da biste zaštitili aplikacije od neautorizovanih korisnika.

U Poglavlju 11, „Upotreba baza podataka pomoću Entity Framework Corea“, objasnićemo čitanje i pisanje u bazu podataka, kao što su Microsoft SQL Server i SQLite, upotrebom tehnologije objektno-relacionog mapiranja (ORM) pod nazivom Entity Framework Core.

U Poglavlju 12, „Slanje upita i manipulisanje podacima upotrebom LINQ-a“, biće reči o Language Integrated Queries (LINQ) – ekstenzijama jezika koje dodaju mogućnost upotrebe sekvenci stavki i filtriranja, sortiranja i projektovanja stavki u različite ispise.

U Poglavlju 13, „Poboljšanje performanse i skalabilnosti korišćenjem višeprogramskog rada“, objasnićemo kako se omogućava izvršenje više akcija istovremeno za poboljšanje performanse, skalabilnosti i produktivnosti korisnika. Učićete o funkciji async Main i o upotrebi tipova u imenskom prostoru System.Diagnostics za nadgledanje koda i merenje performansi i efikasnosti.

U Poglavlju 14, „Praktična primena C#-a i .NET-a“, predstavićemo tipove međuplatformskih aplikacija koje možete da izgradite pomoću C#-a i .NET-a.

U Poglavlju 15, „Izgradnja veb sajtova upotrebom ASP.NET Core Razor Pagesa“, upoznaćete osnove izgradnje veb sajtova pomoću moderne HTTP arhitekture na strani servera upotrebom ASP.NET Corea. Naučićete kako da implementirate ASP.NET Core funkciju, poznatu kao Razor Pages, koja pojednostavljuje kreiranje dinamičkih veb stranica za male veb sajtove.

U Poglavlju 16, „Kreiranje veb sajtova upotrebom Model-View-Controller obrasca“, naučićete kako da izgradite velike, složene veb sajtove tako da jedinično testiranje i upravljanje timovima programera budu olakšani upotrebom ASP.NET Core MVC-a. Učićete o početnoj konfiguraciji, autentifikaciji, rutama, modelima, prikazima i kontrolerima.

U Poglavlju 17, „Izgradnja veb sajtova upotrebom sistema za upravljanje sadržajem“, predstavićemo kako sistem za upravljanje sadržajem (CMS) omogućava programerima da brzo izgrade veb sajtove, koristeći prilagodljive korisničke interfejse za administraciju, koju netehnički korisnici mogu da upotrebe za kreiranje i upravljanje sopstvenim sadržajem. Na primer, učićete o jednostavnom CMS-u otvorenog koda, koji je zasnovan na .NET Coreu, pod nazivom Piranha CMS.

U Poglavlju 18, „Kreiranje veb servisa i njihova upotreba“, objasnićemo kako se grade backent veb servisi REST arhitekture upotrebom ASP.NET Core Web API-a i kako se pravilno upotrebljavaju korišćenjem fabrički instanciranih HTTP klijenata.

U Poglavlju 19, „Izgradnja inteligentnih aplikacija upotrebom mašinskog učenja“, predstavićemo „Microsoftov“ ML.NET paket algoritama mašinskog učenja, otvorenog koda, koji može da se upotrebi za ugradnju prilagodljive inteligencije u bilo koju međuplatformsku .NET aplikaciju, kao što je veb sajt za online trgovinu, koji obezbeđuje preporuke posetiocima da određene proizvode dodaju u svoje korpe za kupovinu.

Poglavlje 20, „Izgradnja Windows desktop aplikacija“, je prvo od dva poglavlja u kojima govorimo izvan okvira onoga što može da se postigne upotrebom međuplatformskog .NET Corea i Visual Studio Codea. U njemu ćemo predstaviti kako .NET Core 3.0 i njegov Windows Desktop Pack omogućavaju Windows Formsu i WPF-u da iskoriste prednosti pokretanja na .NET Coreu. Zatim ćete učiti o osnovama XAML-a koji možete da upotrebite za definisanje korisničkog interfejsa za grafičke aplikacije za Windows Presentation Foundation (WPF) ili Universal Windows Platform (UWP). Primenićete principe i funkcije Fluent Designa da biste poboljšali UWP aplikaciju. Aplikacije za ovo poglavlje moraju biti izgrađene upotrebom Visual Studioa 2019 na Windows 10 mašini.

U Poglavlju 21, „Izgradnja međuplatformskih aplikacija za mobilne uređaje upotrebom Xamarin.Formsa“, opisaćemo upotrebu C# jezika za mobilne uređaje, tako što ćemo izgraditi međuplatformsku aplikaciju za iOS i Android. Aplikacija za ovo poglavlje će biti izgrađena upotrebom Visual Studioa 2019 za Mac na macOS mašini.

KNJIGA IZLAZI IZ ŠTAMPE 25. FEBRUARA.

Rezervišite svoj primerak po pretplatnoj ceni od 1800 dinara: LINK

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272